RECEPTY

Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.

recept,fotorecept,těstoviny - Špagety celozrnné,rajčata,bazalka,Těstoviny,Bezlaktózové,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

bazalka

10

??

lístků

kcal

chilli vločky

1

??

špetka

kcal

kapary

1

15

čajová lžička

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

pepř černý mletý

1

??

špetka

kcal

rajčata

150

38

gramů

kcal

sůl

1.25

0

čajové lžičky

kcal

těstoviny - Špagety celozrnné

160

552

gramů

kcal

voda

0

??

kcal

česnek

2

11

stroužky

kcal

 

Recept

1. 

těstoviny - Špagety celozrnné 160 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda

Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  česnek 2 stroužky

Do pánve dáme olej a jemně na něm orestujeme dlaní rozmačkané stroužky česneku.

Do pánve dáme olej a jemně na něm orestujeme...

3. 

rajčata 150 gramů

Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky....

4. 

kapary 1 čajová lžička

Rajčata přidáme do pánve spolu s kapary.

Rajčata přidáme do pánve spolu s kapary....

5. 

Spolu restujeme za občasného promíchání, dokud rajčata nezměknou a nepustí šťávu.

Spolu restujeme za občasného promíchání,...

6. 

chilli vločky 1 špetka  pepř černý mletý 1 špetka

Vyjmeme česnek a ochutíme drobnými kousky sušených chilli papriček, nebo alespoň pepřem.

Vyjmeme česnek a ochutíme drobnými kousky...

7. 

Přidáme na 90 % uvařené těstoviny s trochou vody v níž se těstoviny vařily. Pořádně spolu promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin a dovařily se "Al dente".

Přidáme na 90 % uvařené těstoviny s trochou...

8. 

bazalka 10 lístků

Nakrájíme si hrst čerstvých bazalkových lístků.

Nakrájíme si hrst čerstvých bazalkových...

9. 

sůl ¼ čajové lžičky

Vypneme ohřev a přimícháme připravenou bazalku. Podle chuti osolíme.

Vypneme ohřev a přimícháme připravenou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit