RECEPTY

Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.

recept,fotorecept,těstoviny - Špagety celozrnné,rajčata,bazalka,Těstoviny,Bezlaktózové,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka10lístků
chilli vločky1špetka
kapary1čajová lžička
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý1špetka
rajčata150gramů
sůl1.25čajové lžičky
těstoviny - Špagety celozrnné160gramů
voda-
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

těstoviny - Špagety celozrnné 160 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda

Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  česnek 2 stroužky

Do pánve dáme olej a jemně na něm orestujeme dlaní rozmačkané stroužky česneku.

3. 

rajčata 150 gramů

Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

4. 

kapary 1 čajová lžička

Rajčata přidáme do pánve spolu s kapary.

5. 

Spolu restujeme za občasného promíchání, dokud rajčata nezměknou a nepustí šťávu.

6. 

chilli vločky 1 špetka  pepř černý mletý 1 špetka

Vyjmeme česnek a ochutíme drobnými kousky sušených chilli papriček, nebo alespoň pepřem.

7. 

Přidáme na 90 % uvařené těstoviny s trochou vody v níž se těstoviny vařily. Pořádně spolu promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin a dovařily se "Al dente".

8. 

bazalka 10 lístků

Nakrájíme si hrst čerstvých bazalkových lístků.

9. 

sůl ¼ čajové lžičky

Vypneme ohřev a přimícháme připravenou bazalku. Podle chuti osolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie