Špagety s čerstvými rajčaty a bazalkou

Italská klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jídelníčcích gurmánů po celém světě díky jednoduchosti a příjemné chuti.
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety celozrnné,rajčata,bazalka,Těstoviny,Bezlaktózové,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Kategorie
Těstoviny › Bezlaktózové › Recepty italské kuchyně › Sezónní recepty › Sezona - Rajčata › Sezona - Bazalka ›Ingredience
Ingredience
bazalka | 10 ?? | lístků kcal | |
chilli vločky | 1 ?? | špetka kcal | |
kapary | 1 15 | čajová lžička kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | 1 ?? | špetka kcal | |
rajčata | 150 38 | gramů kcal | |
sůl | 1.25 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - Špagety celozrnné | 160 552 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1.
těstoviny - Špagety celozrnné 160 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • česnek 2 stroužky
Do pánve dáme olej a jemně na něm orestujeme dlaní rozmačkané stroužky česneku.



5.
Spolu restujeme za občasného promíchání, dokud rajčata nezměknou a nepustí šťávu.

6.
chilli vločky 1 špetka • pepř černý mletý 1 špetka
Vyjmeme česnek a ochutíme drobnými kousky sušených chilli papriček, nebo alespoň pepřem.

7.
Přidáme na 90 % uvařené těstoviny s trochou vody v níž se těstoviny vařily. Pořádně spolu promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin a dovařily se "Al dente".



Dobrou chuť!