svetvemne.cz

Marinovaná pečená krůtí stehna

     

Nevíte co uvařit z velkých krůtích nohou? Zde je chutná inspirace.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule200gramů
koření grilovací½čajové lžičky
krůtí stehna2kusy
olej olivový50mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda300mililitrů
česnek8stroužků
česnek sušený1čajová lžička

1. 

krůtí stehna 2 kusy  olej olivový 50 mililitrů  koření grilovací ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  česnek sušený 1 čajová lžička

Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Z oleje a koření si připravíme marinádu, kterou stehna potřeme a necháme je 24 hodin odležet v chladu.

2. 

česnek 8 stroužků  cibule 200 gramů  sůl 2 čajové lžičky  voda 300 mililitrů

Po namarinovaní očistíme česnek, uděláme do nohou zářezy a vtlačíme dovnitř celé stroužky česneku. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Stehna osolíme a poklademe na ně cibuli, podlijeme vodou.

3. 

Pečeme zakryté při teplotě 180 °C asi 1,5 hodiny. Odkryjeme, podle potřeby dolijeme vodu a dopečeme odkryté při vyšším stupni, 15 minut, maso otočíme a ještě jednou patnáct minut pečeme. Vyjmeme z trouby a do podávání necháme pekáč zavřený, aby maso nevyschlo.

4. 

Podáváme s knedlíkem a dušeným zelím.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit