svetvemne.cz

Krůtí roláda s mletým masem a rýží

     

Masová roláda z krůtích prsou plněná směsí mletého masa a rýže.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Krůtí prsa500gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Paprika červená mletá
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rýže100gramů
Sůl
Vepřové mleté maso200gramů
Voda200mililitrů
Červené zelí sterilované150gramů

1. 

rýže 100 g  krůtí prsa 500 g  červené zelí sterilované 150 g  vepřové mleté maso 200 g  pepř černý mletý ½ ČL  sůl

Rýži uvaříme ve slané vodě, necháme ji vychladnout. Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na co největší plátky, které jemně naklepeme. Poklademe je na pracovní desku tak, aby se nám částečně překrývaly a vytvořily celistvý plát masa. Na maso rozložíme červené zelí, a uprostřed vytvoříme val z mletého masa smíchaného s rýží a kořením.

2. 

paprika červená mletá  sůl  olej olivový 2 PL  voda 200 ml

Pomocí kuchyňských jehel a nitě spojíme okraje krůtího masa a vytvoříme roládu či spíše masový val. Roládu přendáme na pekáč, polijeme olivovým olejem, posypeme mletou červenou paprikou a solí. Podlijeme vodou. Pečeme zakrytou asi hodinu při středním stupni v předem rozehřáté troubě. Po upečení z rolády odstraníme jehly a nitě, necháme ji zakrytou do podávání.

3. 

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou přílohou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit