Plněná paprika
Klasická plněná paprika našich maminek.
recept,fotorecept,paprika,vepřové mleté maso,rajský protlak,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 4 | kusy | |
cibule | 120 | gramů | |
cukr krystalový | 120 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika | 800 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 1.5 | litru | |
rýže | 200 | gramů | |
sůl | 4 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 800 | gramů | |
voda | 1.5 | litru | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
1. Příprava rýže a paprik
rýže 200 gramů • sůl 1 čajová lžička • paprika 800 gramů
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Papriky omyjeme, odstraníme stopku a opatrně vydlabeme semínka. Papriky nesmíme poškodit.
2. Příprava nádivky do paprik
cibule 120 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce • vepřové mleté maso 800 gramů • vejce slepičí 1 kus • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Cibuli očistíme, pokrájíme, opečeme na olivovém oleji. Do mísy vložíme vychladlou rýži, přidáme mleté maso, vejce, pepř a vychladlou cibuli.
3. Plnění paprik
mouka polohrubá 50 gramů
Směs jemně vtlačíme do připravených paprik. Otvor z něhož směs trčí namáčíme v hladké mouce. Ze zbývající směsi vytvarujeme kuličky, které také jemně obalíme v mouce.
4. Příprava rajské omáčky
rajský protlak 1.5 litru • voda 1.5 litru • sůl 2 čajové lžičky • ocet 1 polévková lžíce • cukr krystalový 120 gramů • bobkový list 4 kusy • mouka polohrubá 50 gramů • voda 100 mililitrů
Do většího hrnce nalijeme rajčatový protlak, přidáme vodu, sůl, cukr, ocet a bobkový list. Uvedeme do varu. V menší misce si připravíme zavářku z vody a mouky. Tu vlijeme do omáčky a za stálého míchání necháme omáčku přijít k varu.
5.
Do vařící omáčky opatrně vhazujeme naplněné papriky a připravené kuličky. Vaříme pod pokličkou 1, 5 hodiny. Občas velmi opatrně promícháme. Kuličky se nesmí rozbít ani přilepit na dno hrnce.
6. Servírujeme
Podáváme teplé s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami či chlebem.
Dobrou chuť!