svetvemne.cz

Plněná paprika

     

Klasická plněná paprika našich maminek.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list4kusy
Cibule120gramů
Cukr krystalový120gramů
Mouka polohrubá100gramů
Ocet1polévková lžíce
Olej olivový3polévkové lžíce
Paprika800gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rajský protlak1.5litru
Rýže200gramů
Sůl4čajové lžičky
Vejce slepičí1kus
Vepřové mleté maso800gramů
Voda1.5litru
Voda100mililitrů

1. Příprava rýže a paprik

rýže 200 g  sůl 1 ČL  paprika 800 g

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Papriky omyjeme, odstraníme stopku a opatrně vydlabeme semínka. Papriky nesmíme poškodit.

Příprava rýže a paprik

2. Příprava nádivky do paprik

cibule 120 g  olej olivový 3 PL  vepřové mleté maso 800 g  vejce slepičí 1 ks  pepř černý mletý ½ ČL  sůl 1 ČL

Cibuli očistíme, pokrájíme, opečeme na olivovém oleji. Do mísy vložíme vychladlou rýži, přidáme mleté maso, vejce, pepř a vychladlou cibuli.

Příprava nádivky do paprik

3. Plnění paprik

mouka polohrubá 50 g

Směs jemně vtlačíme do připravených paprik. Otvor z něhož směs trčí namáčíme v hladké mouce. Ze zbývající směsi vytvarujeme kuličky, které také jemně obalíme v mouce.

Plnění paprik

4. Příprava rajské omáčky

rajský protlak 1.5 l  voda 1.5 l  sůl 2 ČL  ocet 1 PL  cukr krystalový 120 g  bobkový list 4 ks  mouka polohrubá 50 g  voda 100 ml

Do většího hrnce nalijeme rajčatový protlak, přidáme vodu, sůl, cukr, ocet a bobkový list. Uvedeme do varu. V menší misce si připravíme zavářku z vody a mouky. Tu vlijeme do omáčky a za stálého míchání necháme omáčku přijít k varu.

Příprava rajské omáčky

5. 

Do vařící omáčky opatrně vhazujeme naplněné papriky a připravené kuličky. Vaříme pod pokličkou 1, 5 hodiny. Občas velmi opatrně promícháme. Kuličky se nesmí rozbít ani přilepit na dno hrnce.

6. Servírujeme

Podáváme teplé s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami či chlebem.

Servírujeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit