Masové kuličky v ďábelské omáčce
Chutné masové kuličky v pikantní tomatové omáčce, která se k nim výborně hodí. Pro přípravu kuliček je možné použít mleté drůbeží, vepřové nebo hovězí maso nebo jejich směs. Jako přílohu doporučujeme oblíbené těstoviny.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,chilli sladká omáčka,chilli paprička sušená,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bujón hovězí | 1 | kus | |
chilli paprička sušená | 1 | kus | |
chilli sladká omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
cibule | 1 | kus | |
oregano | 1 | čajová lžička | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pažitka | - | ||
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rajský protlak | 500 | gramů | |
strouhanka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
voda | 0.4 | litru | |
česnek | 4 | stroužky | |
škrob bramborový | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička • česnek 4 stroužky • strouhanka 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus • pažitka
K mletému masu přidáme sůl, všechny kořeniny, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku a nasekanou pažitku. Vše spolu promícháme. TIP: Do směsi můžeme přidat, předvařenou rýži podle chuti.
2.
Z masové směsi tvarujeme malé kuličky.
3.
Na pánev dáme trošku oleje a kuličky opékáme asi 10 minut. Pak je vyjmeme a odložíme na talíř.
4.
cibule 1 kus • rajský protlak 500 gramů • voda 0.4 litru
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli opékáme, pak ji zalijeme rajčatovým protlakem a vodou.
5.
bujón hovězí 1 kus
Masové kuličky vložíme do omáčky, přidáme masový bujón a spolu vaříme asi 20 minut, dokud se maso neuvaří.
6.
škrob bramborový 2 polévkové lžíce • chilli sladká omáčka 2 polévkové lžíce • oregano 1 čajová lžička
Krátce před dovařením omáčku zahustíme moukou nebo škrobem rozmíchaným s vodou. Omáčku ochutíme sladkou chilli omáčkou a oreganem.
8.
Tip na servírování.
Dobrou chuť!