Skotská vejce
Skvěle chutnající kulaté karbanátky plněné celým vajíčkem uvařeným natvrdo. Prý nechybí na žádném pikniku na britských ostrovech. Zaručeně si je oblíbíte i vy, dobré jsou s chlebem, brambory i s omáčkou. Doporučuje se smažit je v oleji, ale dají se upéct i v troubě a díky tomu jsou méně kalorické.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Velikonoční recepty,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
mouka hladká | 0 | ||
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 5 | ||
vejce slepičí | 2 | ||
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
vejce slepičí 5 ks
Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.
2.
vepřové mleté maso 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Do mísy vložíme maso, přidáme sůl a pepř.
3.
cibule 50 gramů • česnek 2 stroužky
Pokud chceme můžeme přidat i najemno nakrájenou cibuli a očištěný, prolisovaný česnek. Promícháme.
5.
Masovou směs rozdělíme na 5 stejných částí, vytvarujeme kuličky a ty roztáhneme na placku. Na maso položíme vajíčka.
6.
Vejce obalíme masem a vytvarujeme do koule.
9.
... a ve strouhance. Dobré je opět koule obalit ve vajíčku a ve strouhance. Lépe drží tvar.
10.
Koule vložíme do pekáče s trochou oleje a olejem je i lehce pokapeme. (Můžeme je i usmažit, ponořené ve větším množství oleje, nejlépe ve fritéze).
11.
Pekáč uzavřeme a 10 - 15 minut předpečeme při teplotě 200 °C.
12.
Odkryjeme, karbanátky otočíme ve výpeku a odkryté dopékáme 25 minut při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!