svetvemne.cz

Skotská vejce

     

Skvěle chutnající kulaté karbanátky plněné celým vajíčkem uvařeným natvrdo. Prý nechybí na žádném pikniku na britských ostrovech. Zaručeně si je oblíbíte i vy, dobré jsou s chlebem, brambory i s omáčkou. Doporučuje se smažit je v oleji, ale dají se upéct i v troubě a díky tomu jsou méně kalorické.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

vejce slepičí 5 ks

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

2. 

vepřové mleté maso 500 g  sůl 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Do mísy vložíme maso, přidáme sůl a pepř.

3. 

cibule 50 g  česnek 2 stroužky

Pokud chceme můžeme přidat i najemno nakrájenou cibuli a očištěný, prolisovaný česnek. Promícháme.

4. 

mouka hladká

Uvařená vajíčka obalíme v mouce.

5. 

Masovou směs rozdělíme na 5 stejných částí, vytvarujeme kuličky a ty roztáhneme na placku. Na maso položíme vajíčka.

6. 

Vejce obalíme masem a vytvarujeme do koule.

7. 

mouka hladká

Kulaté karbanátky obalíme v mouce...

8. 

vejce slepičí 2  sůl ½ ČL

... v rozšlehaném vejci se solí...

9. 

strouhanka

... a ve strouhance. Dobré je opět koule obalit ve vajíčku a ve strouhance. Lépe drží tvar.

10. 

olej řepkový

Koule vložíme do pekáče s trochou oleje a olejem je i lehce pokapeme. (Můžeme je i usmažit, ponořené ve větším množství oleje, nejlépe ve fritéze).

11. 

Pekáč uzavřeme a 10 - 15 minut předpečeme při teplotě 200 °C.

12. 

Odkryjeme, karbanátky otočíme ve výpeku a odkryté dopékáme 25 minut při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit