RECEPTY

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikající plněné zelné listy (holoubata) si zaručeně oblíbíte a jejich trochu pracnější přípravu všichni konzumenti jistě ocení. Podáváme s čerstvým chlebem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,zelí bílé,rajský protlak,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cibule

125

55

gramů

kcal

cukr krystalový

30

121

gramů

kcal

cukr krystalový

0

??

kcal

kmín drcený

½

9

čajové lžičky

kcal

mouka hladká

25

87

gramů

kcal

ocet

2

13

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

20

180

mililitrů

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

500

340

gramů

kcal

rýže

125

430

gramů

kcal

sůl

2.5

0

čajové lžičky

kcal

sůl

0

??

kcal

vepřové mleté maso

400

1040

gramů

kcal

voda

0

??

kcal

voda

350

0

mililitrů

kcal

zelí bílé

2.5

725

kilogram

kcal

 

Recept

1. 

cibule 125 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme...

2. 

rýže 125 gramů  sůl 1 čajová lžička

Rýži propláchneme a přidáme k cibuli. Osolíme a osmahneme.

Rýži propláchneme a přidáme k cibuli....

3. 

voda

Zalijeme vařící vodou asi 1,5 cm nad povrch rýže, Pod pokličkou udusíme. Necháme vychladnout.

Zalijeme vařící vodou asi 1,5 cm nad povrch...

4. 

vepřové mleté maso 400 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Vychlazenou rýži dobře promícháme s masem, kořením a solí.

Vychlazenou rýži dobře promícháme s masem,...

5. 

zelí bílé 2.5 kilogram

Na plněné zelí je vhodná velká hlávka zelí. Uvedené množství zelí ve skutečnosti nespotřebujeme. Zelí omyjeme, kolem košťálové části nařízneme a postupně odebereme 6 vrchních listů.

Na plněné zelí je vhodná velká hlávka zelí....

6. 

Listy 5 minut povaříme ve vroucí vodě.

Listy 5 minut povaříme ve vroucí vodě....

7. 

Listy vyndáme z vody a vykrojíme z nich část v silnější oblasti listu.

Listy vyndáme z vody a vykrojíme z nich část v...

8. 

Do listů rovnoměrně rozdělíme masovo-rýžovou nádivku a listy zavineme.

Do listů rovnoměrně rozdělíme...

9. 

Z hlávky zelí nakrájíme zelí v celkové hmotnosti asi 1 kg.

Z hlávky zelí nakrájíme zelí v celkové...

10. 

Do hrnce vložíme polovinu nakrájeného zelí.

Do hrnce vložíme polovinu nakrájeného zelí....

11. 

Na zelí položíme závitky a na ně rozložíme druhou polovinu nakrájenho zelí.

Na zelí položíme závitky a na ně rozložíme...

12. 

rajský protlak 500 gramů  voda 300 mililitrů  cukr krystalový 30 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky

Rajčatový protlak smícháme s vodou, cukrem, solí a kmínem.

Rajčatový protlak smícháme s vodou, cukrem,...

13. 

Nálevem zalijeme zelí. Začneme pomalu vařit a vaříme asi hodinu pod pokličkou. Nemícháme.

Nálevem zalijeme zelí. Začneme pomalu vařit a...

14. 

Uvařené závitky vyndáme.

Uvařené závitky vyndáme....

15. 

voda 50 mililitrů  mouka hladká 25 gramů  ocet 2 polévkové lžíce  sůl  cukr krystalový

Zelí zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Dochutíme octem, podle potřeby i solí, případně cukrem.

Zelí zahustíme moukou rozmíchanou v troše...

16. 

Závitky vložíme zpět do hrnce a můžeme podávat.

Závitky vložíme zpět do hrnce a můžeme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit