RECEPTY

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Vynikající plněné zelné listy (holoubata) si zaručeně oblíbíte a jejich trochu pracnější přípravu všichni konzumenti jistě ocení. Podáváme s čerstvým chlebem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,zelí bílé,rajský protlak,Vepřové maso,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cibule125gramů
cukr krystalový30gramů
cukr krystalový-
kmín drcený½čajové lžičky
mouka hladká25gramů
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový20mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajský protlak500gramů
rýže125gramů
sůl2.5čajové lžičky
sůl-
vepřové mleté maso400gramů
voda-
voda350mililitrů
zelí bílé2.5kilogram

 

Recept

1. 

cibule 125 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

rýže 125 gramů  sůl 1 čajová lžička

Rýži propláchneme a přidáme k cibuli. Osolíme a osmahneme.

3. 

voda

Zalijeme vařící vodou asi 1,5 cm nad povrch rýže, Pod pokličkou udusíme. Necháme vychladnout.

4. 

vepřové mleté maso 400 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Vychlazenou rýži dobře promícháme s masem, kořením a solí.

5. 

zelí bílé 2.5 kilogram

Na plněné zelí je vhodná velká hlávka zelí. Uvedené množství zelí ve skutečnosti nespotřebujeme. Zelí omyjeme, kolem košťálové části nařízneme a postupně odebereme 6 vrchních listů.

6. 

Listy 5 minut povaříme ve vroucí vodě.

7. 

Listy vyndáme z vody a vykrojíme z nich část v silnější oblasti listu.

8. 

Do listů rovnoměrně rozdělíme masovo-rýžovou nádivku a listy zavineme.

9. 

Z hlávky zelí nakrájíme zelí v celkové hmotnosti asi 1 kg.

10. 

Do hrnce vložíme polovinu nakrájeného zelí.

11. 

Na zelí položíme závitky a na ně rozložíme druhou polovinu nakrájenho zelí.

12. 

rajský protlak 500 gramů  voda 300 mililitrů  cukr krystalový 30 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky

Rajčatový protlak smícháme s vodou, cukrem, solí a kmínem.

13. 

Nálevem zalijeme zelí. Začneme pomalu vařit a vaříme asi hodinu pod pokličkou. Nemícháme.

14. 

Uvařené závitky vyndáme.

15. 

voda 50 mililitrů  mouka hladká 25 gramů  ocet 2 polévkové lžíce  sůl  cukr krystalový

Zelí zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Dochutíme octem, podle potřeby i solí, případně cukrem.

16. 

Závitky vložíme zpět do hrnce a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit