Zapékané plněné bedly
Bedly plněné maso-houbovou nádivkou. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,bedla,bedla,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bedla | 8 | ||
cibule | 150 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
voda | 5 | polévkových lžic | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
Bedly nakrájíme nadrobno.
3.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Očistíme cibuli a nadrobno nakrájíme. Osmahneme na oleji a přidáme nasekané bedly.
6.
sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Promícháme a maso chvíli orestujeme.
9.
Do bedel rozdělíme masovou směs a bedly vložíme do zapékací vyšší formy.
10.
česnek 1 stroužek • voda 1 polévková lžíce
Očistíme a prolisujeme česnek. Rozmícháme ho v troše vody a potřeme jím naplněné houby.
11.
Zapékáme 40 minut při 180-200 °C.
Dobrou chuť!