svetvemne.cz

Zapékané plněné bedly

     

Bedly plněné maso-houbovou nádivkou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Bedla8ks
Cibule150gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Olej slunečnicový30mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl1.5čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Vepřové mleté maso500gramů
Voda5polévkových lžic
Česnek1stroužek

1. 

bedla 3 ks

Tři menší bedly (váha asi 150 g) očistíme a rychle opláchneme pod vodou.

2. 

Bedly nakrájíme nadrobno.

3. 

cibule 150 g  olej slunečnicový 30 ml

Očistíme cibuli a nadrobno nakrájíme. Osmahneme na oleji a přidáme nasekané bedly.

4. 

voda 4 PL

Podlijeme trochou vody, zakryjeme a 3-4 minuty podusíme.

5. 

vepřové mleté maso 500 g

Přidáme maso.

6. 

sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  kmín mletá ½ ČL

Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Promícháme a maso chvíli orestujeme.

7. 

vejce slepičí 3 ks

Maso necháme vychladnout a přimícháme do něj vajíčka.

8. 

bedla 5 ks

Mladé, částečně zavřené bedly očistíme a krátce zvrchu opláchneme vodou.

9. 

Do bedel rozdělíme masovou směs a bedly vložíme do zapékací vyšší formy.

10. 

česnek 1 stroužek  voda 1 PL

Očistíme a prolisujeme česnek. Rozmícháme ho v troše vody a potřeme jím naplněné houby.

11. 

Zapékáme 40 minut při 180-200 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit