Plněná vepřová roláda

Barevná masová roláda vhodná na slavnostní příležitosti.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
hrášek | 50 38 | gramů kcal | |
mléko | 70 34 | mililitrů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
paprika kapie sterilovaná | 50 27 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ¾ 13 | čajové lžičky kcal | |
sýr Gouda | 100 356 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl zeleninová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal | |
vepřové mleté maso | 500 1300 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky • česnek 1 stroužek • mléko 70 mililitrů
Mleté maso smícháme s vejcem, mlékem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku (roláda nemá mít výraznou česnekovou chuť). Necháme v chladu odležet (nejlépe přes noc).

2.
vejce slepičí 4 kusy • sůl zeleninová ½ čajové lžičky
Po odležení masa si na oleji připravíme řídká míchaná vejce ochucená trochou zeleninové soli (vegeta, podravka).

3.
sýr Gouda 100 gramů
Na alobal potřený olejem rozložíme masovou směs a upravíme do tvaru obdélníku. Na takto upravené maso nastrouháme sýr.

4.
Na něj rovnoměrně navrstvíme míchaná vejce...



7.
Pomocí alobalu roládu opatrně stočíme.

8.
Alobal uzavřeme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme 40 minut při 200 °C. V případě potřeby přilijeme vodu.

9.
Po 40 minutách roládu opatrně rozbalíme, odstraníme alobal, potřeme olejem a dopékáme dokřupava cca dalších 20 minut.

Dobrou chuť!