svetvemne.cz

Plněná vepřová roláda

     

Barevná masová roláda vhodná na slavnostní příležitosti.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Hrášek50gramů
Mléko70mililitrů
Olej řepkový
Paprika kapie sterilovaná50gramů
Pepř černý mletý¾čajové lžičky
Sýr gouda100gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl zeleninová½čajové lžičky
Vejce slepičí5ks
Vepřové mleté maso500gramů
Voda
Česnek1špetka

1. 

vepřové mleté maso 500 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1 ČL  pepř černý mletý ¾ ČL  česnek 1 špetka  mléko 70 ml

Mleté maso smícháme s vejcem, mlékem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku (roláda nemá mít výraznou česnekovou chuť). Necháme v chladu odležet (nejlépe přes noc).

2. 

vejce slepičí 4 ks  sůl zeleninová ½ ČL

Po odležení masa si na oleji připravíme řídká míchaná vejce ochucená trochou zeleninové soli (vegeta, podravka).

3. 

sýr Gouda 100 g

Na alobal potřený olejem rozložíme masovou směs a upravíme do tvaru obdélníku. Na takto upravené maso nastrouháme sýr.

4. 

Na něj rovnoměrně navrstvíme míchaná vejce...

5. 

hrášek 50 g

... propláchnutý mrazený hrášek...

6. 

paprika kapie sterilovaná 50 g

... nakonec přidáme na proužky nakrájenou sterilovanou kapii.

7. 

Pomocí alobalu roládu opatrně stočíme.

8. 

voda

Alobal uzavřeme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme 40 minut při 200 °C. V případě potřeby přilijeme vodu.

9. 

olej řepkový

Po 40 minutách roládu opatrně rozbalíme, odstraníme alobal, potřeme olejem a dopékáme dokřupava cca dalších 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit