RECEPTY

Plněná vepřová roláda

Plněná vepřová roláda

Barevná masová roláda vhodná na slavnostní příležitosti.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

hrášek50gramů
mléko70mililitrů
olej řepkový-
paprika kapie sterilovaná50gramů
pepř černý mletý¾čajové lžičky
sýr Gouda100gramů
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová½čajové lžičky
vejce slepičí5
vepřové mleté maso500gramů
voda-
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

vepřové mleté maso 500 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¾ čajové lžičky  česnek 1 stroužek  mléko 70 mililitrů

Mleté maso smícháme s vejcem, mlékem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku (roláda nemá mít výraznou česnekovou chuť). Necháme v chladu odležet (nejlépe přes noc).

2. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl zeleninová ½ čajové lžičky

Po odležení masa si na oleji připravíme řídká míchaná vejce ochucená trochou zeleninové soli (vegeta, podravka).

3. 

sýr Gouda 100 gramů

Na alobal potřený olejem rozložíme masovou směs a upravíme do tvaru obdélníku. Na takto upravené maso nastrouháme sýr.

4. 

Na něj rovnoměrně navrstvíme míchaná vejce...

5. 

hrášek 50 gramů

... propláchnutý mrazený hrášek...

6. 

paprika kapie sterilovaná 50 gramů

... nakonec přidáme na proužky nakrájenou sterilovanou kapii.

7. 

Pomocí alobalu roládu opatrně stočíme.

8. 

voda

Alobal uzavřeme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme 40 minut při 200 °C. V případě potřeby přilijeme vodu.

9. 

olej řepkový

Po 40 minutách roládu opatrně rozbalíme, odstraníme alobal, potřeme olejem a dopékáme dokřupava cca dalších 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie