RECEPTY

Musaka

Musaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na přípravu výborné řecké musaky.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,brambory,lilek,sýr tvrdý,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

1

920

kilogram

kcal

cibule

150

66

gramů

kcal

koření na musaku

2

26

čajové lžičky

kcal

lilek

500

195

gramů

kcal

olej olivový

0

??

kcal

paprika červená mletá

3

48

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

500

340

gramů

kcal

sýr tvrdý

150

570

gramů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

sůl

0

??

kcal

vepřové mleté maso

750

1950

gramů

kcal

 

Recept

1. 

olej olivový  cibule 150 gramů  vepřové mleté maso 750 gramů  koření na musaku 2 čajové lžičky  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Na hlubší pánev nalijeme přiměřené množství oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Pak přidáme mleté maso, koření a sůl, promícháme a 5 minut podusíme.

Na hlubší pánev nalijeme přiměřené...

2. 

rajský protlak 500 gramů

Přilijeme rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a opět 5 minut dusíme.

Přilijeme rajčatový protlak. Vše dobře...

3. 

brambory 1 kilogram  lilek 500 gramů  olej olivový  sůl

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Lilek, neloupeme, omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Do hlubšího pekáče, potřísněného olejem, vložíme polovinu z nakrájených brambor, na ně poklademe vrstvu z poloviny nakrájeného lilku, jemně osolíme.

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na...

4. 

Přidáme masovou směs a rovnoměrně ji rozetřeme.

Přidáme masovou směs a rovnoměrně ji...

5. 

sůl

Na maso rozložíme druhou polovinu lilku a na něj druhou polovinu brambor, podle potřeby vrstvy znovu jemně osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct na 60-80 minut.

Na maso rozložíme druhou polovinu lilku a na...

6. 

sýr tvrdý 150 gramů

Pekáč odkryjeme, musaku posypeme strouhaným sýrem, nebo sýrem nakrájeným na tenké plátky a necháme vše společně ještě 20 minut zapéct.

Pekáč odkryjeme, musaku posypeme strouhaným...

7. 

Při pečení doporučujeme pod pekáč podložit plech pro případné vytékání přebytečné vody, kterou má v sobě lilek a brambory. Po upečení necháme musaku přiměřeně vychladit, nakrájíme na porce a podáváme.

Při pečení doporučujeme pod pekáč podložit...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit