RECEPTY

Oravští ježci

Oravští ježci

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Slovenská klasika z běžných surovin uložených v chladničce.

recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

408 g

Energie porce

610 kcal

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

brambory

800

736

gramů

kcal

olej olivový

30

264

mililitrů

kcal

slanina prorostlá

150

960

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

250

400

mililitrů

kcal

zelí kvašené

400

80

gramů

kcal

 

Recept

1. Brambory

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme a překrojíme na polovinu. Na každou z nich z kulaté strany vykrojíme mřížku, tak aby brambora zůstala zespodu celá.

Brambory oloupeme a překrojíme na polovinu. Na...

2. Příprava slaniny

slanina prorostlá 150 gramů

Prorostlou slaninu nakrájíme na tenké plátky.

Prorostlou slaninu nakrájíme na tenké plátky. ...

3. Pečení

olej olivový 30 mililitrů

Pekáč vymažeme, poklademe bramborami mřížkou vzhůru do pekáče a zakryjeme plátky slaniny. Dáme zakryté péct do vyhřáté trouby s horním a dolním ohřevem na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.

Pekáč vymažeme, poklademe bramborami mřížkou...

4. 

zelí kvašené 400 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů

Přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu, odkryté pečeme ještě 20 minut.

Přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit