svetvemne.cz

Oravští ježci

     

Slovenská klasika z běžných surovin uložených v chladničce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory800gramů
Olej olivový30mililitrů
Slanina prorostlá150gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
Zelí kvašené400gramů

1. Brambory

brambory 800 g

Brambory oloupeme a překrojíme na polovinu. Na každou z nich z kulaté strany vykrojíme mřížku, tak aby brambora zůstala zespodu celá.

Brambory

2. Příprava slaniny

slanina prorostlá 150 g

Prorostlou slaninu nakrájíme na tenké plátky.

Příprava slaniny

3. Pečení

olej olivový 30 ml

Pekáč vymažeme, poklademe bramborami mřížkou vzhůru do pekáče a zakryjeme plátky slaniny. Dáme zakryté péct do vyhřáté trouby s horním a dolním ohřevem na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.

Pečení

4. 

zelí kvašené 400 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 ml

Přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu, odkryté pečeme ještě 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit