Oravští ježci
Slovenská klasika z běžných surovin uložených v chladničce.
recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,Vepřové maso,Sezónní recepty,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
slanina prorostlá | 150 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
zelí kvašené | 400 | gramů |
Recept
1. Brambory
brambory 800 gramů
Brambory oloupeme a překrojíme na polovinu. Na každou z nich z kulaté strany vykrojíme mřížku, tak aby brambora zůstala zespodu celá.
3. Pečení
olej olivový 30 mililitrů
Pekáč vymažeme, poklademe bramborami mřížkou vzhůru do pekáče a zakryjeme plátky slaniny. Dáme zakryté péct do vyhřáté trouby s horním a dolním ohřevem na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.
4.
zelí kvašené 400 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů
Přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu, odkryté pečeme ještě 20 minut.
Dobrou chuť!