RECEPTY

Originální polský Bigos

Originální polský Bigos

Tradiční podzimní a zimní jídlo Slovanů. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žádné koření záměrně, není to tisková chyba. :)

recept,fotorecept,zelí kvašené,vepřový bůček uzený,vepřový bůček uzený,vepřová krkovice,vepřový bůček,klobása,Vepřové maso,Recepty polské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Recepty polské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

klobása150gramů
rajský protlak150litrů
sádlo1polévková lžíce
vepřová krkovice300gramů
vepřový bůček300gramů
vepřový bůček uzený250gramů
voda½litru
zelí kvašené1kilogram

 

Recept

1. 

zelí kvašené 1 kilogram

Kysané zelí scedíme z nálevu a rozkrájíme na drobnější kousky.

2. 

vepřový bůček uzený 100 gramů

Uzený vepřový bůček si nakrájíme na drobné kousky a na pánvičce při střední teplotě uškvaříme škvarky.

3. 

vepřová krkovice 300 gramů  vepřový bůček 300 gramů

Maso z krkovičky a boku nakrájíme na kostky 2 x 2 x 2 cm a na rozpáleném oleji zatáhneme, aby maso změnilo barvu na šedou ze všech stran.

4. 

sádlo 1 polévková lžíce  voda ½ litru

Ve větším hrnci si na troše rozpáleného sádle pár minut prohřejeme připravené zelí. Následně přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme 30 minut.

5. 

klobása 150 gramů  vepřový bůček uzený 150 gramů

Přidáme nakrájenou klobásu a uzený bůček a vaříme dalších 30 minut. Vodu přiléváme opatrně - konzistence na konci by měla zůstat hustá, bez vody.

6. 

rajský protlak 150 litrů

Přimícháme rajčatový protlak a škvarky. Dochutíme nálevem ze zelí. Povaříme závěrečných cca 15 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit