RECEPTY

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.

recept,fotorecept,vepřová kýta,cibule,cibule,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty české kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule600gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
kmín celá½čajové lžičky
kmín drcený¼čajové lžičky
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový2polévkové lžíce
sádlo1polévková lžíce
sůl¼čajové lžičky
vepřová kýta600gramů
voda2decilitry
zelí kvašené500gramů
česnek6stroužků

 

Recept

1. 

vepřová kýta 600 gramů  česnek 6 stroužků  kmín drcený ¼ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky

Maso nakrájíme na větší kousky. Promícháme s česnekem, solí a kmínem. Necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny.

2. 

cibule 300 gramů  voda 2 decilitry  sádlo 1 polévková lžíce

Maso zatáhneme na pánvi nebo přímo v pekáči při 250 stupních 10-15 minut. Potom přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, promícháme a přikryté pečeme při 180 °C cca hodinu.

3. 

Odkryjeme, promícháme a necháme zapéct do růžova při 250 °C 10-15 minut.

4. 

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  kmín celá ½ čajové lžičky  ocet 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  zelí kvašené 500 gramů

Kysané bílé zelí scedíme a překrojíme, aby vznikly kratší kousky. Cibuli lehce osmažíme na oleji. Přidáme zelí, kmín a dusíme 30-60 minut. Před koncem dochutíme octem a cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie