RECEPTY

Vepřové maso nasladko

Vepřové maso nasladko

Unikátní spojení sladko-kyselé chuti jablek se sladko-hořkou chutí sušených švestek, jemně slaně kořeněné.

recept,fotorecept,cibule,vepřová plec,jablka,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
jablka250gramů
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
vepřová plec800gramů
voda100mililitrů
česnek sušený1čajová lžička
švestky sušené50gramů

 

Recept

1. 

olej slunečnicový 30 mililitrů  cibule 250 gramů  sůl 1 čajová lžička  česnek sušený 1 čajová lžička  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Cibuli očistíme, nakrájíme a 5 minut podusíme přikrytou na oleji. Přisypeme koření, sůl a promícháme.

2. 

vepřová plec 800 gramů  voda 100 mililitrů

Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Přidáme ho k cibuli, po zatažení přilijeme vodu a 30 minut pod pokličkou dusíme.

3. 

jablka 250 gramů  švestky sušené 50 gramů

Jablka očistíme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na plátky. Sušené švestky opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Ovoce přidáme k masu a vše společně dále dusíme zakryté 30 minut.

4. 

Podáváme s rýží politou sladko-kyselou šťávou z udušeného masa.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie