Vepřová cikánská

Jednoduchá a rychlá příprava pochoutky z jarmarků, hodů a vinobraní. Můžeme ji připravit i z kuřecího masa, takto je vhodnější pro děti.
recept,fotorecept,vepřová krkovice,cibule,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 400 176 | gramů kcal | |
houska | 6 ?? | kcal | |
hořčice plnotučná | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřová krkovice | 800 2296 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava masa
vepřová krkovice 800 gramů • sůl • hořčice plnotučná • paprika červená mletá • pepř černý mletý
Vepřovou krkovičku vykostíme a nakrájíme na 6 řízků. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na prkénko posolíme, potřeme hořčicí, posypeme mletou červenou paprikou a kořením.

2. Příprava cibule
cibule 400 gramů
Maso naskládáme na sebe a připravíme si cibuli. Očistíme ji a nakrájíme na měsíčky.

3. Pečeme maso
olej slunečnicový 50 mililitrů
Na pánev dáme trochu oleje a do rozehřátého vložíme maso. Zakryjeme pokličkou a 4 minuty podusíme.

4.
Odkryjeme, maso obrátíme a opečeme z druhé strany 4 minuty odkryté.

5. Pečeme cibuli
Maso z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve s výpekem vložíme cibuli, promícháme a za občasného míchání ji pod pokličkou podusíme 4 minuty.

6.
houska 6 ks • hořčice plnotučná
Velké housky překrojíme a potřeme jednu polovinu hořčicí podle chuti.

7.
Na hořčici položíme teplé maso.

8.
Na maso rozložíme osmaženou cibuli. Zakryjeme druhou polovinou prokrojené housky.

Dobrou chuť!