Fučka
Tradiční "profoukaná" bramborová kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu.
recept,fotorecept,brambory,cibule,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 400 | gramů | |
mouka hladká | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | - |
Recept
1.
brambory 800 gramů • voda • sůl ½ čajové lžičky
Brambory očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou tak, aby byla voda zároveň s bramborami, přidáme sůl a uvaříme do měkka.
2.
cibule 400 gramů • olej slunečnicový
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a na přiměřeném množství oleje osmahneme do zlatohněda.
3.
Ve vodě, ve které jsme brambory vařili, je dobře rozmačkáme.
4.
máslo 1 polévková lžíce
Vrátíme je zpět na oheň, přidáme máslo a rozpustíme ho za stálého míchání v kaši.
6.
... kdy brambory "odfukují" - tvoří se na povrchu praskající bubliny, dobře provaříme. Podle chuti a potřeby dosolíme.
7.
Jako samostatný pokrm Fučku bohatě posypeme opraženou cibulkou a podáváme s sklenicí studeného zakysaného mléka.
Dobrou chuť!