RECEPTY

Fučka

Fučka

Tradiční "profoukaná" bramborová kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu.

recept,fotorecept,brambory,cibule,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule400gramů
mouka hladká4polévkové lžíce
máslo1polévková lžíce
olej slunečnicový-
sůl½čajové lžičky
sůl-
voda-

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů  voda  sůl ½ čajové lžičky

Brambory očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou tak, aby byla voda zároveň s bramborami, přidáme sůl a uvaříme do měkka.

2. 

cibule 400 gramů  olej slunečnicový

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a na přiměřeném množství oleje osmahneme do zlatohněda.

3. 

Ve vodě, ve které jsme brambory vařili, je dobře rozmačkáme.

4. 

máslo 1 polévková lžíce

Vrátíme je zpět na oheň, přidáme máslo a rozpustíme ho za stálého míchání v kaši.

5. 

mouka hladká 4 polévkové lžíce

Přisypeme mouku a kaši za stálého míchání ...

6. 

sůl

... kdy brambory "odfukují" - tvoří se na povrchu praskající bubliny, dobře provaříme. Podle chuti a potřeby dosolíme.

7. 

Jako samostatný pokrm Fučku bohatě posypeme opraženou cibulkou a podáváme s sklenicí studeného zakysaného mléka.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit