Fučka

Tradiční "profoukaná" bramborová kaše. Podáváme jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou, nebo jako přílohu.
recept,fotorecept,brambory,cibule,Bezmasá jídla,Recepty slovenské kuchyně,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty slovenské kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty slovenské kuchyně › Sezónní recepty › Sezona - Brambory › Sezona - Cibule ›Ingredience
Ingredience
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
cibule | 400 176 | gramů kcal | |
mouka hladká | 4 209 | polévkové lžíce kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
brambory 800 gramů • voda • sůl ½ čajové lžičky
Brambory očistíme, pokrájíme, zalijeme vodou tak, aby byla voda zároveň s bramborami, přidáme sůl a uvaříme do měkka.

2.
cibule 400 gramů • olej slunečnicový
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a na přiměřeném množství oleje osmahneme do zlatohněda.

3.
Ve vodě, ve které jsme brambory vařili, je dobře rozmačkáme.

4.
máslo 1 polévková lžíce
Vrátíme je zpět na oheň, přidáme máslo a rozpustíme ho za stálého míchání v kaši.


6.
... kdy brambory "odfukují" - tvoří se na povrchu praskající bubliny, dobře provaříme. Podle chuti a potřeby dosolíme.

7.
Jako samostatný pokrm Fučku bohatě posypeme opraženou cibulkou a podáváme s sklenicí studeného zakysaného mléka.

Dobrou chuť!