svetvemne.cz

Kokosová dušená zelenina

Kokosová dušená zelenina

    

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

rajčata 250 gramů

Rajčata zalijeme horkou vodou, necháme chvíli odstát, vodu slijeme, rajčata oloupeme a nakrájíme.

2. 

pórek 50 gramů  cibule 50 gramů

Očistíme pórek a cibuli. Nakrájíme.

3. 

mrkev 250 gramů

Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky.

4. 

brambory 400 gramů

Brambory oloupeme a nakrájíme jako mrkev.

5. 

máslo 50 gramů  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín 1 čajová lžička  koření kurkuma  1 čajová lžička  česnek 2 stroužky

Česnek oloupeme a nastrouháme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme koření a necháme sekundu prohřát. Přidáme česnek, ...

6. 

... cibuli a pórek. Chvíli smažíme.

7. 

voda 50 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Do pánve přidáme mrkev a brambory, podlijeme vodou a 10 minut zakryté dusíme.

8. 

voda 50 mililitrů

Přidáme rajčata, podlijeme trochou vody, promícháme a 5 minut pod pokličkou dále dusíme.

9. 

cuketa 400 gramů  mléko kokosové 100 mililitrů

Cuketu umyjeme, nakrájíme na delší úzké kousky a přidáme k zelenině. Přilijeme kokosové mléko, promícháme a 5-8 minut vše spolu podusíme.

Dobrou chuť!

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín1čajová lžička
brambory400gramů
cibule50gramů
cuketa400gramů
koření kurkuma 1čajová lžička
mléko kokosové100mililitrů
mrkev250gramů
máslo50gramů
pórek50gramů
rajčata250gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda100mililitrů
česnek2stroužky

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit