svetvemne.cz

Recepty indické kuchyně

 

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jemně pikantní severoindické jídlo oblíbené po celém světě. Chutné maso ve skvělé omáčce podáváme s rýží nebo s indickými chlebovými plackami.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Zelné kofty

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Kokosová dušená zelenina

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Kurkumové brambory

Kurkumové brambory

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
24 min.
Obtížnost
střední

Indické chlebové placky Čapátí

Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) jsou tradiční indická příloha. Tyto placky mají mnoho podob - základní se skládají pouze z mouky a vody.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
vysoká

Kofty z červené řepy

Kofty z červené řepy

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Rajčatový salát s jogurtem

Rajčatový salát s jogurtem

Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Cizrnové kuličky s mandlemi

Cizrnové kuličky s mandlemi

Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
nízká

Květák v mandžuské omáčce

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
vysoká

Pórkový salát s jogurtem

Pórkový salát s jogurtem

Skvělý salát, který se výborně hodí jako ochlazující raita k pikantním pokrmům. A nemusí to být výhradně jídla indické kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Červená čočka se špenátem

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
střední

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 45 min.
Obtížnost
střední

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Lilkovo-cizrnové kari

Lilkovo-cizrnové kari

Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Chutná cviklová raita (Beetroot Raita, Chukander) je oblíbenou přílohou k pikantním indickým pokrmům. Má jemnou sladko-kyselou chuť a je vhodná i jako samostatné jídlo k dietní večeři.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 15 min.
Obtížnost
nízká

Pikantní hrách s mrkví

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Brambory s cizrnou

Brambory s cizrnou

Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populární indický dip, který tak, jako každý příkrm na bázi jogurtu pomáhá při snižování tepla z kořeněných jídel. Raita (nejen ananasová) se podává při téměř každém tradičním menu v Indii.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
8 min.
Obtížnost
nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit