svetvemne.cz

Recepty indické kuchyně

 

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jemně pikantní severoindické jídlo oblíbené po celém světě. Chutné maso ve skvělé omáčce podáváme s rýží nebo s indickými chlebovými plackami.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Květák v mandžuské omáčce

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
vysoká

Zeleninové sabdží s cuketou

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Kokosová dušená zelenina

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
vysoká

Mango Lassi

Mango Lassi

Osvěžující nápoj z rozmixovaného manga a jogurtu. Pochází z Indie a je výborný! Podáváme ho chlazený nebo s ledem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Indické chlebové placky Čapátí

Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) jsou tradiční indická příloha. Tyto placky mají mnoho podob - základní se skládají pouze z mouky a vody.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Ajurvédská polévka Kičadi

Ajurvédská polévka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základem indické kuchyně. V ajurvédě je hlavním léčivým, vyrovnávajícím a detoxikačním pokrmem. Má velmi příznivé účinky na trávicí orgány. Základem je koření, rýže Basmati, fazole Mungo (nebo čočka) a zelenina.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
vysoká

Bramborovo-květáková masala

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
střední

Nektarinkové čatní

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
střední

Pikantní hrách s mrkví

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Kurkumové brambory

Kurkumové brambory

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
24 min.
Obtížnost
střední

Kardamomové indické sušenky

Kardamomové indické sušenky

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Bramborovo-lilková masala

Bramborovo-lilková masala

Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Vařené cizrnové kuličky s kokosem

Vařené cizrnové kuličky s kokosem

Jednoduchý, kokosový pamlsek inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Rajčatový salát s jogurtem

Rajčatový salát s jogurtem

Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Pórkový salát s jogurtem

Pórkový salát s jogurtem

Skvělý salát, který se výborně hodí jako ochlazující raita k pikantním pokrmům. A nemusí to být výhradně jídla indické kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populární indický dip, který tak, jako každý příkrm na bázi jogurtu pomáhá při snižování tepla z kořeněných jídel. Raita (nejen ananasová) se podává při téměř každém tradičním menu v Indii.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
8 min.
Obtížnost
nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit