svetvemne.cz

Recepty indické kuchyně

 

Indické máslové kuře

Indické máslové kuře

Máslové kuře (Murgh Makhani) je jemně pikantní severoindické jídlo oblíbené po celém světě. Chutné maso ve skvělé omáčce podáváme s rýží nebo s indickými chlebovými plackami.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Pikantní hrách s mrkví

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Kokosová dušená zelenina

Kokosová dušená zelenina

Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Zelné kofty

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Květák s indickým kořením

Květák s indickým kořením

Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Citronová rýže

Citronová rýže

Nimba chawal - citronová rýže, je oblíbený recept přípravy rýže v jižní Indii. Servíruje se jako samostatný pokrm, případně v kombinaci s jinými indickými jídly. Chutná jemně kysele, pikantně i slaně. Nabízíme jeden ze základních receptů na její přípravu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Indické chlebové placky Čapátí

Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) jsou tradiční indická příloha. Tyto placky mají mnoho podob - základní se skládají pouze z mouky a vody.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
vysoká

Rajčatový salát s jogurtem

Rajčatový salát s jogurtem

Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Bramborovo-lilková masala

Bramborovo-lilková masala

Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi

Chutná cviklová raita (Beetroot Raita, Chukander) je oblíbenou přílohou k pikantním indickým pokrmům. Má jemnou sladko-kyselou chuť a je vhodná i jako samostatné jídlo k dietní večeři.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 15 min.
Obtížnost
nízká

Brambory s cizrnou

Brambory s cizrnou

Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Basmati rýže - základní recept na přípravu

Basmati rýže - základní recept na přípravu

Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká

Kofty z červené řepy

Kofty z červené řepy

Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Čočkovo-dýňové kari

Čočkovo-dýňové kari

Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Hovězí kari

Hovězí kari

Hovězí guláš na asijský způsob. Výborný tip na chatu, pokud tě již klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (kari) pochází z Indie, ale už si ho velmi oblíbili v Japonsku, Thajsku, i v západním světě.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
2 h. 30 min.
Obtížnost
vysoká

Čočkový masala dál

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová omáčka s jogurtem

Ananasová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populární indický dip, který tak, jako každý příkrm na bázi jogurtu pomáhá při snižování tepla z kořeněných jídel. Raita (nejen ananasová) se podává při téměř každém tradičním menu v Indii.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
8 min.
Obtížnost
nízká

Nektarinkové čatní

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
střední

Kardamomové indické sušenky

Kardamomové indické sušenky

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Jogurtový nápoj s meruňkami

Jogurtový nápoj s meruňkami

Osvěžující meruňkové lassí na horké letní dny. Lassí je tradiční indický nápoj obsahující jogurt, vodu, koření a ovoce. Existuje množství variací tohoto nápoje.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
5 min.
Obtížnost
nízká

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Mrkvovo-zelný salát s jogurtem

Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Bramborovo-květáková masala

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit