RECEPTY

Dýňový koláč s meringue

Dýňový koláč s meringue

Skvělý dýňový koláč s vůní skořice a zázvoru, pokrytý křupavým bílkovým sněhem.

recept,fotorecept,dýně hokaido,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva-
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový160gramů
dýně hokaido500gramů
mouka hladká120gramů
máslo80gramů
ořechy vlašské mleté50gramů
skořice mletá½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)2polévkové lžíce
sůl-
tvaroh jemný měkký250gramů
vaječný bílek2kusy
vejce slepičí1kus
voda-
voda2polévkové lžíce
zázvor mletý¾čajové lžičky
škrob bramborový20gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 120 gramů  máslo 80 gramů  cukr moučkový 40 gramů  voda 1 polévková lžíce  zázvor mletý ¼ čajové lžičky

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto.

2. 

Těsto namačkáme do formy na koláč a vytáhneme na okraj. Uložíme na hodinu do chladničky. Těsto propícháme vidličkou.

3. 

dýně hokaido 500 gramů  voda

Očistíme dýni, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a udusíme do měkka. Dýni rozmixujeme na pyré.

4. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 2 polévkové lžíce  vejce slepičí 1 kus  cukr krystalový 50 gramů  zázvor mletý ½ čajové lžičky  skořice mletá ½ čajové lžičky  škrob bramborový 20 gramů

Do mísy vložíme tvaroh, přidáme smetanu, vejce, cukr, koření a vše spolu vyšleháme. Přidáme bramborový škrob a znovu prošleháme.

5. 

Nakonec vmícháme vychlazené dýňové pyré.

6. 

ořechy vlašské mleté 50 gramů

Těsto vyjmeme z chladničky a dáme předpéct do trouby (horní a dolní ohřev s ventilátorem) na 15 minut při teplotě 160 °C. Předpečené těsto posypeme mletými ořechy.

7. 

Tvarohovo-dýňovou směs vylijeme na předpečené těsto.

8. 

Dáme péct (horní a dolní ohřev s ventilátorem) na 30 minut při teplotě 160 °C.

9. 

vaječný bílek 2 kusy  cukr moučkový 120 gramů  voda 1 polévková lžíce  citronová šťáva  sůl

Z vaječných bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vmícháme cukr. Nakonec přimícháme teplou vodu a pár kapek citrónu.

10. 

Meringue rozetřeme na upečený lehce vychladlý koláč a dáme ještě na 15 minut zapéct na 160 °C. Koláč necháme chladnout při otevřených dvířkách trouby.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie