Jablečný koláč

Sezónní jablečný koláč.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče,Bezlaktózové
Koláče
Kategorie
Koláče › Bezlaktózové › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče › Sezona - Jablka (podzim) ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 500 1940 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
jablka strouhané | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 400 1424 | gramů kcal | |
tuk ztužený - margarín | 250 2158 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal |
Recept
1.
Na přípravu potřebujeme vajíčka, moučkový cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, strouhaná jablka, vanilkový cukr a rostlinný tuk.

2.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 250 gramů • tuk ztužený - margarín 250 gramů • mouka polohrubá 400 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme máslo nebo rostlinný tuk, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Uděláme dva bochníky. Jeden odložíme na hodinu do ledničky.

3.
Nechlazený bochník rozválíme a rozprostřeme na vymaštěný plech.


5.
vaječný bílek 4 kusy • cukr vanilkový 20 gramů • cukr moučkový 250 gramů
Vychlazené těsto nastrouháme do misky a k němu přidáme vyšlehané bílky s vanilkovým a moučkovým cukrem.

6.
Rozetřeme zlehka na jablka.

7.
Pečeme 20 minut v rozehřáté troubě na 180 °C.

8.
Pocukrujeme.

9.
Jemný koláč opatrně krájíme ostrým nožem.

Dobrou chuť!