Jablečné pyté

Lehký a velmi chutný zákusek, v období podzimu a zimy, když na zem spadnou čerstvá jablíčka.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče,Bezlaktózové
Koláče
Kategorie
Koláče › Bezlaktózové › Sezona - Jablka (podzim) › Dezerty z jablek › Jablkové koláče › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 70 272 | gramů kcal | |
jablka strouhané | 10 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
skořice mletá | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
tuk ztužený - margarín | 130 1122 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 3 0 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • tuk ztužený - margarín 130 gramů • sůl • voda 3 polévkové lžíce • vejce slepičí 1 kus • citronová kůra • vaječný žloutek • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
K hladké mouce přimícháme prášek do pečiva, nastrouhaný margarín, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a přidáme tolik vody, abychom měli hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a dáme do chladu. Mezitím si připravíme jablečnou náplň.

2.
jablka strouhané 10 ks • cukr moučkový 70 gramů • skořice mletá
Do nastrouhaných jablek přidáme cukr, skořici a promícháme. Do nádivky můžeme přidat i rozinky, ořechy, ...

3.
Na pekáč rovnoměrně roztáhneme polovinu těsta, na kterou naneseme náplň a koláč přikryjeme druhou polovinou těsta. Koláč potřeme rozšlehaným bílkem a dáme péct do trouby na 20 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť!