svetvemne.cz

Třešňová bublanina

    

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr práškový 12 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

3. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 1 kus

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

4. 

třešně 1 kilogram

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

5. 

cukr práškový

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit