RECEPTY

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

recept,fotorecept,třešně,Koláče,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové

Koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

12

466

polévkových lžic

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr vanilkový

1

73

kus

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

??

kus

kcal

mouka polohrubá

12

641

polévkových lžic

kcal

olej slunečnicový

3

405

polévkové lžíce

kcal

třešně

1

650

kilogram

kcal

vaječný bílek

6

101

kcal

vaječný žloutek

6

342

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 12 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s...

2. 

vaječný bílek 6 ks

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně...

3. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 1 kus

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s...

4. 

třešně 1 kilogram

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný...

5. 

cukr moučkový

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit