svetvemne.cz

Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

 

Počet porcí: 24

Čas přípravy: 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr práškový 12 PL  cukr vanilkový 1 ks  olej slunečnicový 3 PL

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

3. 

mouka polohrubá 12 PL  kypřící prášek do pečiva 1 ks

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

4. 

třešně 1 kg

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

5. 

cukr práškový

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit