RECEPTY

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

recept,fotorecept,třešně,Koláče,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

12

466

polévkových lžic

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr vanilkový

1

73

kus

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

??

kus

kcal

mouka polohrubá

12

641

polévkových lžic

kcal

olej slunečnicový

3

405

polévkové lžíce

kcal

třešně

1

650

kilogram

kcal

vaječný bílek

6

101

kcal

vaječný žloutek

6

342

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 12 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s...

2. 

vaječný bílek 6 ks

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně...

3. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 1 kus

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s...

4. 

třešně 1 kilogram

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný...

5. 

cukr moučkový

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit