Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.
recept,fotorecept,třešně,Koláče,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové
Koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 12 466 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 ?? | kus kcal | |
mouka polohrubá | 12 641 | polévkových lžic kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
třešně | 1 650 | kilogram kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 12 polévkových lžic • cukr vanilkový 1 kus • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.


3.
mouka polohrubá 12 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 1 kus
Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

4.
třešně 1 kilogram
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

5.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!