svetvemne.cz

Rychlý tvarohový koláč z listového těsta

     

Recept na výborný tvarohový koláč s jablky a rozinkami. Nemusíte kombinovat tvaroh s mascarpone, můžete použít i dvojnásobnou dávku tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr práškový8polévkových lžic
Cukr vanilkový20gramů
Jablka strouhané300gramů
Mascarpone250gramů
Mléko½litru
Máslo20gramů
Pudink vanilkový20gramů
Rozinky70gramů
Skořice mletá
Tvaroh jemný 20% tuku250gramů
Těsto lístkové500gramů

1. Příprava těsta

těsto lístkové 500 g

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu.

Příprava těsta

2. 

Pomocí válečku těsto přeneseme na plech, který jsme předtím vypláchli vodou.

3. Příprava tvarohové náplně

tvaroh jemný 20% tuku 250 g  mascarpone 250 g  cukr vanilkový 20 g  cukr práškový 8 PL  pudink vanilkový 20 g  mléko ½ l  rozinky 70 g

V misce utřeme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový pudink (zlatý klas), rozinky, mléko. Směs bude trochu řidší, ale při pečení ztuhne.

Příprava tvarohové náplně

4. 

Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na celý povrch těsta.

5. 

máslo 20 g

Na povrch rovnoměrně nastrouháme máslo.

6. Jablková pokrývka

jablka strouhané 300 g  skořice mletá

Nastrouhaná jablka rozvrstvíme na tvarohovou náplň, posypeme je skořicí.

Jablková pokrývka

7. 

Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

8. 

Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit