svetvemne.cz

Rychlý tvarohový koláč z listového těsta

    

Recept na výborný tvarohový koláč s jablky a rozinkami. Nemusíte kombinovat tvaroh s mascarpone, můžete použít i dvojnásobnou dávku tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový8polévkových lžic
cukr vanilkový20gramů
jablka strouhané300gramů
mascarpone250gramů
mléko½litru
máslo20gramů
pudink vanilkový20gramů
rozinky70gramů
skořice mletá-
tvaroh jemný 20% tuku250gramů
těsto lístkové500gramů

1. Příprava těsta

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu.

Příprava těsta

2. 

Pomocí válečku těsto přeneseme na plech, který jsme předtím vypláchli vodou.

3. Příprava tvarohové náplně

tvaroh jemný 20% tuku 250 gramů  mascarpone 250 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  cukr práškový 8 polévkových lžic  pudink vanilkový 20 gramů  mléko ½ litru  rozinky 70 gramů

V misce utřeme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový pudink (zlatý klas), rozinky, mléko. Směs bude trochu řidší, ale při pečení ztuhne.

Příprava tvarohové náplně

4. 

Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na celý povrch těsta.

5. 

máslo 20 gramů

Na povrch rovnoměrně nastrouháme máslo.

6. Jablková pokrývka

jablka strouhané 300 gramů  skořice mletá

Nastrouhaná jablka rozvrstvíme na tvarohovou náplň, posypeme je skořicí.

Jablková pokrývka

7. 

Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

8. 

Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit