Rychlý tvarohový koláč z listového těsta

Recept na výborný tvarohový koláč s jablky a rozinkami. Nemusíte kombinovat tvaroh s mascarpone, můžete použít i dvojnásobnou dávku tvarohu.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 8 311 | polévkových lžic kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
jablka strouhané | 300 183 | gramů kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 20 71 | gramů kcal | |
rozinky | 70 199 | gramů kcal | |
skořice mletá | 0 ?? | kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 250 245 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava těsta
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu.

2.
Pomocí válečku těsto přeneseme na plech, který jsme předtím vypláchli vodou.

3. Příprava tvarohové náplně
tvaroh jemný 20% tuku 250 gramů • mascarpone 250 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • cukr moučkový 8 polévkových lžic • pudink vanilkový 20 gramů • mléko ½ litru • rozinky 70 gramů
V misce utřeme tvaroh, mascarpone, cukr, vanilkový pudink (zlatý klas), rozinky, mléko. Směs bude trochu řidší, ale při pečení ztuhne.

4.
Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na celý povrch těsta.


6. Jablková pokrývka
jablka strouhané 300 gramů • skořice mletá
Nastrouhaná jablka rozvrstvíme na tvarohovou náplň, posypeme je skořicí.

7.
Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

8.
Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
Dobrou chuť!