Tvarohové pité
Křehký klasický koláček ... recept na variantu s tvarohovo-pudinkovou nádivkou.
recept,fotorecept,máslo,cukr moučkový,mouka hladká,tvaroh jemný měkký,mléko,pudink vanilkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 200 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 450 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 80 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | - | ||
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
1.
máslo 200 gramů • vaječný žloutek 3 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů
Do mísy dáme změklé máslo, žloutky a smetanu.
2.
cukr moučkový 100 gramů • sůl • mouka hladká 450 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
Přidáme cukr, špetku soli, mouku a kypřící prášek. Vypracujeme těsto a necháme ho v chladu 15 minut odpočívat. Potom ho překrojíme na dvě poloviny.
3.
Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu na pečení (42 x 32 cm).
4.
Pomocí válečku ...
5.
... přendáme těsto na plech vyložený pečícím papírem.
6. Tvarohová náplň
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr moučkový 100 gramů • mléko 100 mililitrů • pudink vanilkový 80 gramů
Tvaroh utřeme s cukrem, mlékem a pudinkovým práškem.
8.
Nádivku rozetřeme na těsto. Okraje asi 1,5 cm zůstanou nepokryté.
9.
Na pomoučeném vále rozválíme druhou polovinu těsta a opět ji pomocí válečku přendáme na nádivku. Okraje jemně přitlačíme a povrch koláče propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 30-35 minut.
10.
Koláč necháme dobře vychladnout. Pak odkrojíme okraje a koláč rozkrájíme. Posypeme prosátým práškovým cukrem.
Dobrou chuť!