Švestkový koláč s drobenkou
Výborný švestkový koláč z kynutého těsta s křupavou drobenkou.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,mouka polohrubá,droždí čerstvé,máslo,máslo,máslo,švestky ,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1.5 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 2.5 | decilitru | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 170 | gramů | |
máslo | - | ||
sůl | - | ||
švestky | - |
Recept
1.
mouka polohrubá 300 gramů • droždí čerstvé 20 gramů • mléko 1 decilitr
Do mísy nasypeme mouku a vytvarujeme si malou prohlubeň, do které rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Droždí a mléko smícháme. Necháme 20 minut odstát, čímž se nám vytvoří kvásek.
2.
mléko 1.5 decilitru • cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce • sůl • máslo 70 gramů
Postupně přidáváme do mísy zbylé vlažné mléko, máslo, cukr, špetku soli a vymícháme tekuté těsto.
3.
Plech vymažeme a posypeme moukou, aby se nám těsto po upečení dalo snadno oddělit. Vylijeme na plech těsto a necháme 30 minut vykynout.
4.
mouka polohrubá 100 gramů • máslo 100 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Hmotu na drobenkou si připravíme vymícháním mouky, změklého másla a cukru.
6.
Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
Dobrou chuť!