svetvemne.cz

Švestkový koláč s drobenkou

    

Výborný švestkový koláč z kynutého těsta s křupavou drobenkou.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový1.5polévkové lžíce
cukr krystalový100gramů
droždí čerstvé20gramů
mléko2.5decilitru
mouka polohrubá400gramů
mouka polohrubá-
máslo170gramů
máslo-
sůl-
švestky -

1. 

mouka polohrubá 300 gramů  droždí čerstvé 20 gramů  mléko 1 decilitr

Do mísy nasypeme mouku a vytvarujeme si malou prohlubeň, do které rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Droždí a mléko smícháme. Necháme 20 minut odstát, čímž se nám vytvoří kvásek.

2. 

mléko 1.5 decilitru  cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce  sůl  máslo 70 gramů

Postupně přidáváme do mísy zbylé vlažné mléko, máslo, cukr, špetku soli a vymícháme tekuté těsto.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Plech vymažeme a posypeme moukou, aby se nám těsto po upečení dalo snadno oddělit. Vylijeme na plech těsto a necháme 30 minut vykynout.

4. 

mouka polohrubá 100 gramů  máslo 100 gramů  cukr krystalový 100 gramů

Hmotu na drobenkou si připravíme vymícháním mouky, změklého másla a cukru.

5. 

švestky

Na těsto poklademe půlky vypeckovaných švestek a posypeme drobenkou.

6. 

Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit