Perník

Jednoduchý recept na přípravu fantastického voňavého perníku.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,kakao - prášek,kypřicí prášek do perníku ,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 300 1164 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do perníku | 1 ?? | kus kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 400 1424 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
povidla dle vlastního výběru | 2 60 | polévkové lžíce kcal | |
povidla dle vlastního výběru | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
čokoláda na vaření | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 400 gramů • cukr moučkový 300 gramů • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů • povidla dle vlastního výběru 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • mléko 200 mililitrů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do perníku 1 kus
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře umícháme


3.
Těsto vylijeme na plech.

4.
Pečeme ve vyhřáté troubě 35-40 minut.

5.
povidla dle vlastního výběru • čokoláda na vaření
Po upečení ještě horký perník potřeme marmeládou a necháme vychladnout a pak polijeme čokoládovou polevou.

6.
Perník nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!