Kakaovo-ořechový závin
Oblíbený koláč z jogurtového kynutého těsta, zachutná všem, dětem i dospělým.
recept,fotorecept,kakao - prášek,ořechy vlašské mleté,Koláče,Recepty slovenské kuchyně
Koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 70 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 150 | gramů | |
kakao - prášek | 25 | gramů | |
krém oříškově-kakaový | 50 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej slunečnicový | 40 | mililitrů | |
ořechy vlašské mleté | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
V teplém mléce rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 400 gramů • cukr krystalový 20 gramů • sůl • vejce slepičí 2 kusy • jogurt bílý 3,5% tuku 150 gramů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vajíčka a jogurt.
4.
Vypracujeme těsto a necháme zakryté na teplém místě vykynout.
5.
krém oříškově-kakaový 50 gramů • kakao - prášek 25 gramů
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na rozměr asi 40 x 35 cm. Na těsto natřeme v tenké vrstvě kakaovo-oříškový krém. Na krém rovnoměrně nasypeme kakao, ...
8.
Plech vyložíme pečícím papírem a závin, nejlépe překlopením z desky, na něj přeložíme. Potřeme celý vajíčkem a na několika místech svrchu propíchneme vidličkou. Během pečení prvního závinu si připravíme z druhé poloviny těsta druhý závin. Ingredience i postup zopakujeme.
9.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 ° C asi 20 minut. Hotový koláč hustě posypeme prosátým práškovým cukrem. Stejně upečeme druhý závin
10.
Po důkladném vychlazení nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!