Jablečný koláč s ořechy
Vynikající koláč z tvarohového těsta, plný bohaté jablečno-ořechové náplně.
recept,fotorecept,jablka,ořechy vlašské mleté,tvaroh jemný měkký,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukr třtinový | 100 | gramů | |
jablka | 650 | gramů | |
mouka hladká | 240 | gramů | |
mouka hladká | 0 | ||
máslo | 100 | gramů | |
máslo | - | ||
ořechy vlašské mleté | 120 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 1 | polévková lžíce | |
tvaroh jemný měkký | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 6 | polévkových lžic | |
škrob kukuřičný | 40 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 240 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky • máslo 100 gramů • cukr moučkový 60 gramů • tvaroh jemný měkký 100 gramů • voda 6 polévkových lžic
Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji se sodou. Přidáme nasekané změklé máslo, cukr a tvaroh. Vypracujeme těsto.
2.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut odstát v chladu.
4.
jablka 650 gramů • citron 1 kus
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme.
5.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na tenké podložce, posypané moukou, na velikost plechu. Do těsta vykrajujeme malé kvítky nebo jiné tvary. Těsto i s podložkou vložíme na chvíli do mrazáku.
6.
Rozválíme druhou polovinu těsta a vložíme ji do vymazaného, moukou vysypaného plechu (25 x 38 cm).
7.
skořice mletá ½ čajové lžičky • cukr třtinový 100 gramů • škrob kukuřičný 40 gramů • strouhanka 1 polévková lžíce
Do jablek přidáme skořici, cukr, ořechy, kukuřičný škrob a strouhanku. Promícháme.
8.
Jablečno-ořechovou náplň rovnoměrně rozložíme na těsto.
9.
Těsto z mrazničky přendáme na nádivku a okraje utlačíme.
11.
Pečeme 35 min. při teplotě 180 °C.
12.
Z vychladlého koláče opatrně odkrojíme kraje a rozkrájíme na porce.
Dobrou chuť!