Makový strouhaný koláč
Oblíbený strouhaný koláč, tentokrát z makového máslového těsta s jablky a tvarohem.
recept,fotorecept,mák mletý,tvaroh jemný hrudkový,jablka,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 220 | gramů | |
jablka | 750 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
mák mletý | 150 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 30 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • mák mletý 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení • máslo 250 gramů
Do mísy nasypeme mouku, mák a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo. Začneme zpracovávat těsto...
3.
Vypracované těsto rozdělíme na dvě stejné části a uložíme na 30 minut do chladu.
6.
Dobře rozmícháme.
9.
Sníh přidáme do tvarohové směsi.
11.
Jednu polovinu těsta nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň.
12.
Na náplň poklademe jablka a na jablka nastrouháme druhou polovinu těsta.
13.
Pečeme 30 minut při teplotě 170-180 °C.
Dobrou chuť!