RECEPTY

Makový strouhaný koláč

Makový strouhaný koláč

Oblíbený strouhaný koláč, tentokrát z makového máslového těsta s jablky a tvarohem.

recept,fotorecept,mák mletý,tvaroh jemný hrudkový,jablka,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový220gramů
jablka750gramů
kypřicí prášek do pečiva1balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
mouka hladká300gramů
mák mletý150gramů
máslo250gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)30mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný hrudkový500gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. 

mouka hladká 300 gramů  mák mletý 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení  máslo 250 gramů

Do mísy nasypeme mouku, mák a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo. Začneme zpracovávat těsto...

2. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 30 mililitrů

... přilijeme do něj smetanu a prohněteme.

3. 

Vypracované těsto rozdělíme na dvě stejné části a uložíme na 30 minut do chladu.

4. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů  vaječný žloutek 5 ks

Do mísy vložíme tvaroh a vaječné žloutky.

5. 

cukr moučkový 160 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Přidáme mléko a cukr.

6. 

Dobře rozmícháme.

7. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

8. 

cukr moučkový 60 gramů

Zašleháme do něj cukr.

9. 

Sníh přidáme do tvarohové směsi.

10. 

jablka 750 gramů

Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

11. 

Jednu polovinu těsta nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň.

12. 

Na náplň poklademe jablka a na jablka nastrouháme druhou polovinu těsta.

13. 

Pečeme 30 minut při teplotě 170-180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie