svetvemne.cz

Hraběnčin koláč

    

Oblíbený jablečný koláč.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr práškový180gramů
jablka1kilogram
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%2polévkové lžíce
mouka polohrubá500gramů
máslo200gramů
ořechy vlašské-
rozinky-
skořice mletá2čajové lžičky
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

1. 

mouka polohrubá 500 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  máslo 200 gramů  cukr práškový 180 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce

Z mouky, kypřícího prášku, měkkého másla, cukru, žloutků a mléka vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout.

2. 

Těsto vyjmeme z lednice a jednu třetinu z něj odkrojíme a uložíme zpět do chladničky.

3. 

Zbylé těsto rozválíme na plechu, jemně ho rozmačkáme a trochu vyčéme okraje.

4. 

jablka 1 kilogram

Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Jemně je vymačkáme a rozložíme na těsto.

5. 

cukr krystalový 2 polévkové lžíce  skořice mletá 2 čajové lžičky  rozinky  ořechy vlašské

Jablka posypeme cukrem a skořicí. Můžeme přidat i rozinky a nasekané ořechy.

6. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh ...

7. 

... a natřeme ho na jablka.

8. 

Na sníh nahrubo nastrouháme těsto z chladničky.

9. 

Koláč upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme asi 30 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit