RECEPTY

Cuketovo- jablečný koláč

Cuketovo- jablečný koláč

Zdravý šťavnatý koláč.

recept,fotorecept,cuketa,jablka,Koláče,Sezónní recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citron1kus
cuketa400gramů
cukr krystalový100gramů
cukr moučkový100gramů
jablka400gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko200mililitrů
mouka polohrubá180gramů
máslo100gramů
skořice mletá2čajové lžičky
strouhanka50gramů
vejce slepičí3kusy
vločky ovesné50gramů

 

Recept

1. 

cuketa 400 gramů  cukr krystalový 100 gramů  citron 1 kus

Cuketu očistíme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce, přisypeme cukr a přidáme šťávu z jednoho citronu. Pomalu zahřejeme a za stálého míchání povaříme 5 minut.

2. 

jablka 400 gramů

Jablka očistíme a nastrouháme na tenké plátky. Přidáme je k vychlazené cuketě a promícháme.

3. 

máslo 50 gramů  cukr moučkový 100 gramů  vejce slepičí 3 kusy  mouka polohrubá 180 gramů  vločky ovesné 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky  mléko 200 mililitrů

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vajíčka a rozmícháme. Přisypeme mouku, mleté ovesné vločky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko, důkladně promícháme.

4. 

máslo 50 gramů  strouhanka 50 gramů

Plech na pečení dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo se strouhankou na plechu rukou částečně promícháme tak, aby vznikla jemná drobenka.

5. 

Na dno plechu rovnoměrně rozložíme cuketu s jablky.

6. 

Na ovoce se zeleninou rozetřeme připravené těsto. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C přibližně 35 minut.

7. 

Po upečení a vychladnutí plech rychle obrátíme a koláč vyklopíme.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit