Cuketovo- jablečný koláč
Zdravý šťavnatý koláč.
recept,fotorecept,cuketa,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče Sezónní recepty Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Cuketa Sezona - Jablka (podzim) Jablkové koláče
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cuketa | 400 | gramů | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
jablka | 400 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 180 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
strouhanka | 50 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vločky ovesné | 50 | gramů |
Recept
1.
cuketa 400 gramů • cukr krystalový 100 gramů • citron 1 kus
Cuketu očistíme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce, přisypeme cukr a přidáme šťávu z jednoho citronu. Pomalu zahřejeme a za stálého míchání povaříme 5 minut.
2.
jablka 400 gramů
Jablka očistíme a nastrouháme na tenké plátky. Přidáme je k vychlazené cuketě a promícháme.
3.
máslo 50 gramů • cukr moučkový 100 gramů • vejce slepičí 3 kusy • mouka polohrubá 180 gramů • vločky ovesné 50 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • mléko 200 mililitrů
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vajíčka a rozmícháme. Přisypeme mouku, mleté ovesné vločky, kypřící prášek, skořici a přilijeme mléko, důkladně promícháme.
4.
máslo 50 gramů • strouhanka 50 gramů
Plech na pečení dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo se strouhankou na plechu rukou částečně promícháme tak, aby vznikla jemná drobenka.
5.
Na dno plechu rovnoměrně rozložíme cuketu s jablky.
6.
Na ovoce se zeleninou rozetřeme připravené těsto. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C přibližně 35 minut.
7.
Po upečení a vychladnutí plech rychle obrátíme a koláč vyklopíme.
Dobrou chuť!