Jablečný koláč se skořicí

Jemný, chutný jablečný koláč.
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 6 362 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 1 39 | polévková lžíce kcal | |
jablka | 600 366 | gramů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 55 | polévková lžíce kcal | |
škrob kukuřičný | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cukr moučkový 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus • máslo 150 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 250 gramů
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.
2.
jablka 600 gramů
Jablka oloupeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádra a jablíčka pokrájíme na tenčí měsíčky.

3.
cukr krystalový 6 polévkových lžic • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 50 mililitrů
Jablka vložíme do hrnce, posypeme je kukuřičným škrobem, skořicí, cukrem a podlijeme vodou.

4.
Jablka za stálého promíchávání 10 minut povaříme. Necháme vychladnout.

5.
Těsto vyndáme z chladničky, rozválíme ho na pracovní desce posypané kukuřičným škrobem do kruhového tvaru.

6.
Těsto vložíme do kruhové formy na koláč a okraje těsta vymačkáme po okraj formy.

7.
Na těsto rovnoměrně rozložíme připravený, chladný, jablečný kompot.

8.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!