Jablečný koláč se skořicí
Jemný, chutný jablečný koláč.
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče Sezónní recepty Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim) Jablkové koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 6 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
jablka | 600 | gramů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 50 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | 1 | polévková lžíce | |
škrob kukuřičný | - |
Recept
1.
cukr moučkový 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus • máslo 150 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 250 gramů
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.
2.
jablka 600 gramů
Jablka oloupeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádra a jablíčka pokrájíme na tenčí měsíčky.
3.
cukr krystalový 6 polévkových lžic • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 50 mililitrů
Jablka vložíme do hrnce, posypeme je kukuřičným škrobem, skořicí, cukrem a podlijeme vodou.
4.
Jablka za stálého promíchávání 10 minut povaříme. Necháme vychladnout.
5.
Těsto vyndáme z chladničky, rozválíme ho na pracovní desce posypané kukuřičným škrobem do kruhového tvaru.
6.
Těsto vložíme do kruhové formy na koláč a okraje těsta vymačkáme po okraj formy.
7.
Na těsto rovnoměrně rozložíme připravený, chladný, jablečný kompot.
8.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!