svetvemne.cz

Jablečný koláč se skořicí

     

Jemný, chutný jablečný koláč.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový6polévkových lžic
Cukr práškový1polévková lžíce
Jablka600gramů
Mouka hladká250gramů
Máslo150gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Sůl1špetka
Vejce slepičí1kus
Voda50mililitrů
Škrob kukuřičný1polévková lžíce
Škrob kukuřičný

1. 

cukr práškový 1 PL  vejce slepičí 1 ks  máslo 150 g  sůl 1 špetka  mouka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

jablka 600 g

Jablka oloupeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádra a jablíčka pokrájíme na tenčí měsíčky.

3. 

cukr krystalový 6 PL  škrob kukuřičný 1 PL  skořice mletá 1 ČL  voda 50 ml

Jablka vložíme do hrnce, posypeme je kukuřičným škrobem, skořicí, cukrem a podlijeme vodou.

4. 

Jablka za stálého promíchávání 10 minut povaříme. Necháme vychladnout.

5. 

škrob kukuřičný

Těsto vyndáme z chladničky, rozválíme ho na pracovní desce posypané kukuřičným škrobem do kruhového tvaru.

6. 

Těsto vložíme do kruhové formy na koláč a okraje těsta vymačkáme po okraj formy.

7. 

Na těsto rovnoměrně rozložíme připravený, chladný, jablečný kompot.

8. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit