Grenadýrský pochod
Vynikající jednoduchý grenadýrský pochod, či grenadýr, grenadír marš, nebo jen těstoviny s bramborami. K jeho přípravě můžeme použít vařené brambory či těstoviny, které nám zbyly při přípravě jiného pokrmu, nebo si uvaříme čerstvé.
recept,fotorecept,brambory,těstoviny - Flíčky,paprika červená mletá,Bezmasá jídla,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1200 | gramů | |
cibule | 300 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 0 | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
těstoviny - Flíčky | 400 | gramů | |
voda | 0 |
Recept
1. Příprava brambor
brambory 1200 gramů • sůl • voda
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme ve slané vodě. Vodu slijeme.
2.
těstoviny - Flíčky 400 gramů • sůl • voda
Těstoviny - kolínka, vřeténka, flíčky a podobně uvaříme ve slané vodě. Těstoviny scedíme.
3. Příprava cibule
cibule 300 gramů • sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Po osmažení odstavíme z ohně a přimícháme sůl a mletou červenou papriku. Brambory smícháme s těstovinami, přimícháme paprikovou cibuli. Směs důkladně ale zlehka promícháme.
4. Podáváme 1.
Takto připravený grenadýr můžeme hned servírovat, teplý s kyselou sterilovanou zeleninou.
5. Zapečeme
Grenadýr vložíme do hlubšího pekáče a v troubě na středním stupni zapečeme cca 30 minut.
6. Podáváme 2.
Grenadýr podáváme zapečený s kyselou okurkou.
Dobrou chuť!