svetvemne.cz

Kedlubnovo-bramborové placky

     

Chutná obměna klasických bramboráků.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory1kilogram
Cibule100gramů
Kedluben1kilogram
Majoránka3čajové lžičky
Mouka hladká100gramů
Olej slunečnicový
Strouhanka100gramů
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Česnek6stroužků

1. 

kedluben 1 kg

Kedlubny oloupeme a dáme na 15 minut povařit. Vodu scedíme a kedlubny necháme vychladnout.

2. 

brambory 1 kg

Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme.

3. 

cibule 100 g

Přistrouháme k nim kedlubny a očištěnou cibuli.

4. 

majoránka 3 ČL  sůl 2 ČL  mouka hladká 100 g  strouhanka 100 g  vejce slepičí 3 ks  česnek 6 stroužků

Přisypeme majoránku, sůl, mouku a strouhanku. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek a promícháme.

5. 

Ponorným mixérem zlehka rozmixujeme (ne na kaši).

6. 

olej slunečnicový

Z těsta smažíme placky na oleji, z obou stran. Usmažené klademe na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

7. 

Pak je na stojato, jednu vedle druhé, ukládáme do hrnce, který vyložíme také papírovou utěrkou. V hrnci si do podávání uchovají potřebnou teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit