Kedlubnovo-bramborové placky

Chutná obměna klasických bramboráků.
recept,fotorecept,kedluben,brambory,česnek,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Česnek › Sezona - Brambory › Sezona - kedlubna ›Ingredience
Ingredience
brambory | 1 920 | kilogram kcal | |
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
kedluben | 1 290 | kilogram kcal | |
majoránka | 3 31 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 100 373 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1.
kedluben 1 kilogram
Kedlubny oloupeme a dáme na 15 minut povařit. Vodu scedíme a kedlubny necháme vychladnout.



4.
majoránka 3 čajové lžičky • sůl 2 čajové lžičky • mouka hladká 100 gramů • strouhanka 100 gramů • vejce slepičí 3 kusy • česnek 6 stroužků
Přisypeme majoránku, sůl, mouku a strouhanku. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek a promícháme.

5.
Ponorným mixérem zlehka rozmixujeme (ne na kaši).

6.
Z těsta smažíme placky na oleji, z obou stran. Usmažené klademe na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

7.
Pak je na stojato, jednu vedle druhé, ukládáme do hrnce, který vyložíme také papírovou utěrkou. V hrnci si do podávání uchovají potřebnou teplotu.

Dobrou chuť!