Kedlubnovo-bramborové placky
Chutná obměna klasických bramboráků.
recept,fotorecept,kedluben,brambory,česnek,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
cibule | 100 | gramů | |
kedluben | 1 | kilogram | |
majoránka | 3 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
strouhanka | 100 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1.
kedluben 1 kilogram
Kedlubny oloupeme a dáme na 15 minut povařit. Vodu scedíme a kedlubny necháme vychladnout.
4.
majoránka 3 čajové lžičky • sůl 2 čajové lžičky • mouka hladká 100 gramů • strouhanka 100 gramů • vejce slepičí 3 kusy • česnek 6 stroužků
Přisypeme majoránku, sůl, mouku a strouhanku. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek a promícháme.
5.
Ponorným mixérem zlehka rozmixujeme (ne na kaši).
6.
Z těsta smažíme placky na oleji, z obou stran. Usmažené klademe na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
7.
Pak je na stojato, jednu vedle druhé, ukládáme do hrnce, který vyložíme také papírovou utěrkou. V hrnci si do podávání uchovají potřebnou teplotu.
Dobrou chuť!