svetvemne.cz

Bramborovo-lilková masala

    

Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Přepuštěné máslo recept2polévkové lžíce
brambory500gramů
cibule červená80gramů
kokosová moučka20gramů
koření Garam masala1čajová lžička
koření kurkuma ½čajové lžičky
lilek300gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
rajčata150gramů
voda200mililitrů
voda-
česnek1stroužek

1. 

cibule červená 80 gramů  Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

koření kurkuma  ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  koření Garam masala 1 čajová lžička  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky

Cibuli shrneme stranou a přidáme koření. Chvíli osmahneme.

3. 

rajčata 150 gramů  česnek 1 stroužek

Přidáme nakrájená rajčata a očištěný, nastrouhaný kousek česneku. 3 minuty podusíme.

4. 

voda 150 mililitrů

Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu a rozmixujeme. Vzniklou pastu vrátíme zpět do pánve.

5. 

brambory 500 gramů  lilek 300 gramů  voda

Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky nakrájené brambory a lilek nakrájený také na kostičky. Promícháme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut (do změknutí brambor). Podle potřeby můžeme podlévat vodou.

6. 

kokosová moučka 20 gramů  voda 50 mililitrů

Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme do pokrmu, promícháme a provaříme. Můžeme použít i kokosové mléko.

7. 

Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou natí, případně ji můžeme do pokrmu v množství podle chuti zamíchat, a s rýží basmati natural, či chlebovou plackou - čapátí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit