RECEPTY

Bramborovo-lilková masala

Bramborovo-lilková masala

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.

recept,fotorecept,brambory,lilek,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý

½

8

čajové lžičky

kcal

koření římský kmín mletý - jeera

¼

5

čajové lžičky

kcal

Přepuštěné máslo recept

2

??

polévkové lžíce

kcal

brambory

500

460

gramů

kcal

cibule červená

80

32

gramů

kcal

kokosová moučka

20

120

gramů

kcal

koření Garam masala

1

18

čajová lžička

kcal

koření kurkuma

½

8

čajové lžičky

kcal

lilek

300

117

gramů

kcal

pepř chilli

¼

4

čajové lžičky

kcal

rajčata

150

38

gramů

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

voda

0

??

kcal

česnek

1

6

stroužek

kcal

 

Recept

1. 

cibule červená 80 gramů  Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na...

2. 

koření kurkuma  ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  koření Garam masala 1 čajová lžička  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky

Cibuli shrneme stranou a přidáme koření. Chvíli osmahneme.

Cibuli shrneme stranou a přidáme koření....

3. 

rajčata 150 gramů  česnek 1 stroužek

Přidáme nakrájená rajčata a očištěný, nastrouhaný kousek česneku. 3 minuty podusíme.

Přidáme nakrájená rajčata a očištěný,...

4. 

voda 150 mililitrů

Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu a rozmixujeme. Vzniklou pastu vrátíme zpět do pánve.

Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu...

5. 

brambory 500 gramů  lilek 300 gramů  voda

Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky nakrájené brambory a lilek nakrájený také na kostičky. Promícháme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut (do změknutí brambor). Podle potřeby můžeme podlévat vodou.

Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky...

6. 

kokosová moučka 20 gramů  voda 50 mililitrů

Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme do pokrmu, promícháme a provaříme. Můžeme použít i kokosové mléko.

Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme...

7. 

Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou natí, případně ji můžeme do pokrmu v množství podle chuti zamíchat, a s rýží basmati natural, či chlebovou plackou - čapátí.

Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit