Bramborovo-lilková masala
![Bramborovo-lilková masala](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001504/img_cs_4x3/bramborovo-lilkova-masala_00180.jpg)
Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.
recept,fotorecept,brambory,lilek,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Vegetariánské recepty Recepty indické kuchyně Bezlepkové Sezónní recepty Asijská kuchyně Sezona - Lilek Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
Přepuštěné máslo recept | 2 | polévkové lžíce | |
brambory | 500 | gramů | |
cibule červená | 80 | gramů | |
kokosová moučka | 20 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | čajová lžička | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
lilek | 300 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
rajčata | 150 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů | |
voda | - | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
cibule červená 80 gramů • Přepuštěné máslo recept 2 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5325.jpg)
2.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření Garam masala 1 čajová lžička • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky
Cibuli shrneme stranou a přidáme koření. Chvíli osmahneme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5328.jpg)
3.
rajčata 150 gramů • česnek 1 stroužek
Přidáme nakrájená rajčata a očištěný, nastrouhaný kousek česneku. 3 minuty podusíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5330.jpg)
4.
voda 150 mililitrů
Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu a rozmixujeme. Vzniklou pastu vrátíme zpět do pánve.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5331.jpg)
5.
brambory 500 gramů • lilek 300 gramů • voda
Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky nakrájené brambory a lilek nakrájený také na kostičky. Promícháme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut (do změknutí brambor). Podle potřeby můžeme podlévat vodou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5335.jpg)
6.
kokosová moučka 20 gramů • voda 50 mililitrů
Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme do pokrmu, promícháme a provaříme. Můžeme použít i kokosové mléko.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5338.jpg)
7.
Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou natí, případně ji můžeme do pokrmu v množství podle chuti zamíchat, a s rýží basmati natural, či chlebovou plackou - čapátí.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001504/small/IMG_5375.jpg)
Dobrou chuť!