svetvemne.cz

Bramborovo-lilková masala

     

Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Brambory500gramů
Cibule červená80gramů
Kokosová moučka20gramů
Koření garam masala1čajová lžička
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Lilek300gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Rajčata150gramů
Voda200mililitrů
Voda
Česnek1stroužek
Přepuštěné máslo2polévkové lžíce

1. 

cibule červená 80 g  Přepuštěné máslo recept 2 PL

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

koření kurkuma  ½ ČL  koření koriandr mletý ½ ČL  koření Garam masala 1 ČL  pepř chilli ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL

Cibuli shrneme stranou a přidáme koření. Chvíli osmahneme.

3. 

rajčata 150 g  česnek 1 stroužek

Přidáme nakrájená rajčata a očištěný, nastrouhaný kousek česneku. 3 minuty podusíme.

4. 

voda 150 ml

Obsah pánve vložíme do mixéru, přidáme vodu a rozmixujeme. Vzniklou pastu vrátíme zpět do pánve.

5. 

brambory 500 g  lilek 300 g  voda

Přidáme oškrábané, umyté, na kostičky nakrájené brambory a lilek nakrájený také na kostičky. Promícháme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut (do změknutí brambor). Podle potřeby můžeme podlévat vodou.

6. 

kokosová moučka 20 g  voda 50 ml

Kokosovou moučku rozmícháme ve vodě, přidáme do pokrmu, promícháme a provaříme. Můžeme použít i kokosové mléko.

7. 

Masalu podáváme ozdobenou čerstvou koriandrovou natí, případně ji můžeme do pokrmu v množství podle chuti zamíchat, a s rýží basmati natural, či chlebovou plackou - čapátí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit