svetvemne.cz

Přepuštěné máslo

     

Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním upravovaly a o Indii věděly málo :).

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Máslo250gramů

1. 

máslo 250 g

Máslo vložíme do hrnce.

2. 

Pomalu zahřejeme a následně vaříme na nejslabším ohni.

3. 

Z másla se postupně odpaří voda a zůstane čistý tuk. Správně připravené máslo má po uskladnění v chladu, v uzavřené nádobě, dlouhou trvanlivost. Je vhodné na vaření, pečení i smažení. Je možné zahřát ho na vysoké teploty. 1 kg másla upravujeme vařením na slabém ohni 30 minut a získáme asi 800 g čistého Ghí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit