Přepuštěné máslo
Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním upravovaly a o Indii věděly málo :).
recept,fotorecept,máslo,Pomazánky,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Pomazánky
Recepty indické kuchyně
Recept
2.
Pomalu zahřejeme a následně vaříme na nejslabším ohni.
3.
Z másla se postupně odpaří voda a zůstane čistý tuk. Správně připravené máslo má po uskladnění v chladu, v uzavřené nádobě, dlouhou trvanlivost. Je vhodné na vaření, pečení i smažení. Je možné zahřát ho na vysoké teploty. 1 kg másla upravujeme vařením na slabém ohni 30 minut a získáme asi 800 g čistého Ghí.
Dobrou chuť!