RECEPTY

Přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo

Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním upravovaly a o Indii věděly málo :).

recept,fotorecept,máslo,Pomazánky,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Pomazánky

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

máslo250gramů

 

Recept

1. 

máslo 250 gramů

Máslo vložíme do hrnce.

2. 

Pomalu zahřejeme a následně vaříme na nejslabším ohni.

3. 

Z másla se postupně odpaří voda a zůstane čistý tuk. Správně připravené máslo má po uskladnění v chladu, v uzavřené nádobě, dlouhou trvanlivost. Je vhodné na vaření, pečení i smažení. Je možné zahřát ho na vysoké teploty. 1 kg másla upravujeme vařením na slabém ohni 30 minut a získáme asi 800 g čistého Ghí.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit