Přepuštěné máslo
![Přepuštěné máslo](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001487/img_cs_4x3/prepustene-maslo_00180.jpg)
Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním upravovaly a o Indii věděly málo :).
recept,fotorecept,máslo,Pomazánky,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Pomazánky
Recepty indické kuchyně
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001487/small/IMG_4870.jpg)
2.
Pomalu zahřejeme a následně vaříme na nejslabším ohni.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001487/small/IMG_4873.jpg)
3.
Z másla se postupně odpaří voda a zůstane čistý tuk. Správně připravené máslo má po uskladnění v chladu, v uzavřené nádobě, dlouhou trvanlivost. Je vhodné na vaření, pečení i smažení. Je možné zahřát ho na vysoké teploty. 1 kg másla upravujeme vařením na slabém ohni 30 minut a získáme asi 800 g čistého Ghí.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001487/small/IMG_4878.jpg)
Dobrou chuť!