Všechny recepty > Přílohy > Zeleninové přílohy
Všechny recepty > Přílohy > Zeleninové přílohy
Jednoduchý recept na přípravu jemných cuketových placek.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Zdravá, příloha k jídlům z vepřového a hovězího masa. Porce 250 g má pouze 125 kcal.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Lehká sezónní příloha sladké chuti.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Chutná příloha k pečené drůbeži podávané s knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Bílé zelí se sladkou medovou chutí je vynikající příloha k pečené kachně.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Jemná bramborovo-celerová kaše, vhodná jako příloha k rybě, nebo šťavnatému soté.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Pyré podáváme k různě upraveným masům. Velmi vhodné je jako barevně zajímavá příloha pro děti.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Sladká pečená dýně, je ta nejlepší zdravá a voňavá chuťovka :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 40 min.Obtížnost
nízká
Jemné, sladko-kyselé dušené zelí s jablky, brusinkami a skořicí. Chuťově zajímavá příloha k pečené kachně.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Hustá pasta z lilku je výborná příloha ke grilovaným masům. Chutné vegetariánské jídlo připravíme, když ji podáváme k pečeným bramborám.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
střední
Rychle připravené dušené zelí jako příloha vhodná ke všem pečeným masům.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Dušené červené zelí s čerstvou pomerančovou šťávou má jemnou citrusovou chuť.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Skvělé pečené zelí je mimořádně vhodnou přílohou k pečenému masu. Je také chutným veganským pokrmem. Rozhodně si na něm pochutnáte!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 45 min.Obtížnost
střední
Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Příloha plná vitaminů, vhodná zejména ke kuřecímu a hovězímu masu.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Zdravá dobrota. Pečenou dýni můžete konzumovat přímo po jejím upečení a oloupání. Obyčejně je dost sladká, ale můžete si ji jemně přisladit. Kromě přímé konzumace připravujeme z dužiny dýně chutné sladké koláče.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Chuťově zajímavá sladká zelenina, vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Vyplatí se zkusit nabídnout takto připravenou zeleninu dětem, které obecně zeleninu moc nemusí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Recept na výbornou zapékanou červenou řepu se sýrem Feta a ořechy. Poslouží jako příloha k jídlu, nebo lehká večeře s kouskem pečiva či čerstvou zeleninou.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká