Čočkovo-hrachový pikantní dál

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,čočka,Zeleninové přílohy,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Zeleninové přílohy › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Asijská kuchyně ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | 0 ?? | kcal | |
Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi recept | 0 ?? | kcal | |
cibule červená | 80 32 | gramů kcal | |
hrách žlutý půlený sušený | 100 341 | gramů kcal | |
koření kurkuma | 1 16 | čajová lžička kcal | |
máslo | 30 221 | gramů kcal | |
pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
zázvor kořen | 8 3 | gramů kcal | |
česnek | 8 9 | gramů kcal | |
čočka | 100 333 | gramů kcal |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 100 gramů • čočka 100 gramů
Luštěniny propláchneme a necháme 30 minut namočené ve vodě. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaříme doměkka.

2.
cibule červená 80 gramů • máslo 30 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na másle.


4.
koření kurkuma 1 čajová lžička • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme chvíli prohřát, promícháme...

5.
... a přidáme uvařené luštěniny. Promícháme.

6. Tip na servírování
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi recept

Dobrou chuť!