svetvemne.cz

Čočkovo-hrachový pikantní dál

    

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

hrách žlutý půlený sušený 100 gramů  čočka 100 gramů

Luštěniny propláchneme a necháme 30 minut namočené ve vodě. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaříme doměkka.

2. 

cibule červená 80 gramů  máslo 30 gramů

Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na másle.

3. 

česnek 8 gramů  zázvor kořen 8 gramů

Česnek a zázvor očistíme, nastrouháme.

4. 

koření kurkuma  1 čajová lžička  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky

K cibuli přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme chvíli prohřát, promícháme...

5. 

... a přidáme uvařené luštěniny. Promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit