Celerové pyré
Jemná bramborovo-celerová kaše, vhodná jako příloha k rybě, nebo šťavnatému soté.
recept,fotorecept,celer,brambory,Zeleninové přílohy,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
celer | 500 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
pepř bílý mletý | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
celer 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 2 litry
Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme 10 minut v osolené vodě.
2.
brambory 500 gramů
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k celeru a vaříme dalších 20 minut.
4.
Vše spolu rozmačkáme na hladkou kaši. Můžeme použít i ponorný mixér.
Dobrou chuť!