Celerové pyré

Jemná bramborovo-celerová kaše, vhodná jako příloha k rybě, nebo šťavnatému soté.
recept,fotorecept,celer,brambory,Zeleninové přílohy,Bezlepkové,Sezónní recepty
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
celer | 500 250 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
pepř bílý mletý | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal |
Recept
1.
celer 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 2 litry
Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme 10 minut v osolené vodě.

2.
brambory 500 gramů
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k celeru a vaříme dalších 20 minut.


4.
Vše spolu rozmačkáme na hladkou kaši. Můžeme použít i ponorný mixér.

Dobrou chuť!