RECEPTY

Celerové pyré

Celerové pyré

Jemná bramborovo-celerová kaše, vhodná jako příloha k rybě, nebo šťavnatému soté.

recept,fotorecept,celer,brambory,Zeleninové přílohy,Bezlepkové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
celer500gramů
máslo80gramů
pepř bílý mletý-
sůl1čajová lžička
voda2litry

 

Recept

1. 

celer 500 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 2 litry

Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme 10 minut v osolené vodě.

2. 

brambory 500 gramů

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k celeru a vaříme dalších 20 minut.

3. 

pepř bílý mletý  máslo 80 gramů

Zcedíme vodu a přidáme bílý pepř a trochu másla na zjemnění.

4. 

Vše spolu rozmačkáme na hladkou kaši. Můžeme použít i ponorný mixér.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit