svetvemne.cz

Smetanový špenát s volský okem

     

Klasika na Zelený Čtvrtek.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory900gramů
Kmín drcený½čajové lžičky
Mléko300mililitrů
Máslog
Olej slunečnicový20mililitrů
Sůl2.5čajové lžičky
Sůl zeleninovág
Vejce slepičí6ks
Vodal
Česnek3stroužky
Škrob kukuřičný30gramů
Špenát mražený se smetanou900gramů

1. Smetanový špenát

špenát mražený se smetanou 900 g  sůl 1 ČL  mléko 300 ml  škrob kukuřičný 30 g  česnek 3 stroužky

Zmrazený polotovar vložíme do hrnce, přidáme sůl a pomalým zahříváním rozpustíme. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, který vlijeme do rozmrazeného smetanového špenátu. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.

Smetanový špenát

2. Vaření brambor

brambory 900 g  voda  sůl 1.5 ČL  kmín drcený ½ ČL  máslo

Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Po uvaření scedíme a přidáme k bramborám kousek másla.

Vaření brambor

3. Volské oko

vejce slepičí 6 ks  olej slunečnicový 20 ml  sůl zeleninová

Vajíčka rozbijeme do misky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vejce, posolíme a zakryjeme pokličkou. Upečeme volská oka.

Volské oko

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit