Smetanový špenát s volský okem
Klasika na Zelený Čtvrtek.
recept,fotorecept,špenát mražený se smetanou,brambory,vejce slepičí,Bezmasá jídla,,Sezónní recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 300 | mililitrů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
sůl | 2.5 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | - | ||
vejce slepičí | 6 | ||
voda | - | ||
česnek | 3 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 30 | gramů | |
špenát mražený se smetanou | 900 | gramů |
Recept
1. Smetanový špenát
špenát mražený se smetanou 900 gramů • sůl 1 čajová lžička • mléko 300 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů • česnek 3 stroužky
Zmrazený polotovar vložíme do hrnce, přidáme sůl a pomalým zahříváním rozpustíme. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, který vlijeme do rozmrazeného smetanového špenátu. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.
2. Vaření brambor
brambory 900 gramů • voda • sůl 1.5 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • máslo
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Po uvaření scedíme a přidáme k bramborám kousek másla.
3. Volské oko
vejce slepičí 6 ks • olej slunečnicový 20 mililitrů • sůl zeleninová
Vajíčka rozbijeme do misky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vejce, posolíme a zakryjeme pokličkou. Upečeme volská oka.
Dobrou chuť!