svetvemne.cz

Smetanový špenát s volský okem

     

Klasika na Zelený Čtvrtek.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory900gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mléko300mililitrů
máslo0
olej slunečnicový20mililitrů
sůl2.5čajové lžičky
sůl zeleninová0
vejce slepičí6
voda0
česnek3stroužky
škrob kukuřičný30gramů
špenát mražený se smetanou900gramů

1. Smetanový špenát

špenát mražený se smetanou 900 gramů  sůl 1 čajová lžička  mléko 300 mililitrů  škrob kukuřičný 30 gramů  česnek 3 stroužky

Zmrazený polotovar vložíme do hrnce, přidáme sůl a pomalým zahříváním rozpustíme. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, který vlijeme do rozmrazeného smetanového špenátu. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.

Smetanový špenát

2. Vaření brambor

brambory 900 gramů  voda  sůl 1.5 čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  máslo

Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Po uvaření scedíme a přidáme k bramborám kousek másla.

Vaření brambor

3. Volské oko

vejce slepičí 6  olej slunečnicový 20 mililitrů  sůl zeleninová

Vajíčka rozbijeme do misky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vejce, posolíme a zakryjeme pokličkou. Upečeme volská oka.

Volské oko

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit