Smetanový špenát s volský okem

Klasika na Zelený Čtvrtek.
recept,fotorecept,špenát mražený se smetanou,brambory,vejce slepičí,Bezmasá jídla,,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 828 | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 20 180 | mililitrů kcal | |
sůl | 2.5 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
škrob kukuřičný | 30 109 | gramů kcal | |
špenát mražený se smetanou | 900 684 | gramů kcal |
Recept
1. Smetanový špenát
špenát mražený se smetanou 900 gramů • sůl 1 čajová lžička • mléko 300 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů • česnek 3 stroužky
Zmrazený polotovar vložíme do hrnce, přidáme sůl a pomalým zahříváním rozpustíme. V mléce rozmícháme kukuřičný škrob, který vlijeme do rozmrazeného smetanového špenátu. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.

2. Vaření brambor
brambory 900 gramů • voda • sůl 1.5 čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky • máslo
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky, uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Po uvaření scedíme a přidáme k bramborám kousek másla.

3. Volské oko
vejce slepičí 6 ks • olej slunečnicový 20 mililitrů • sůl zeleninová
Vajíčka rozbijeme do misky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vejce, posolíme a zakryjeme pokličkou. Upečeme volská oka.

Dobrou chuť!