svetvemne.cz

Zapečené brambory s lečem

     

Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory2.5kilogram
Cibule200gramů
Cibulka jarní
Lečo sterilované700gramů
Mléko400mililitrů
Pepř černý mletý1čajová lžička
Sádlo
Sůl2čajové lžičky
Sůl
Uzenina
Vejce slepičí3kusy
Voda

1. 

brambory 2.5 kg  sůl  voda

Brambory uvaříme ve slané vodě ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát).

2. 

cibule 200 g  lečo sterilované 700 g  uzenina  cibulka jarní

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pro zpestření můžeme použít i jarní cibulku. Přilijeme lečo i s nálevem. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou uzeninu (párky).

3. 

sádlo  mléko 400 ml  vejce slepičí 3 ks  sůl 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL

Vepřovým sádlem vymažeme pekáč a bramborovou směs rovnoměrně rozložíme. Mléko, vejce, sůl a pepř dobře rozmícháme a zalijeme bramborovou směs. Propícháme vidličkou, aby se tekutina lépe vsákla.

4. 

Pečeme při 180 °C asi 40 minut, odkryté zapečeme 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit