svetvemne.cz

Zapečené brambory s lečem

     

Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory2.5kilogram
cibule200gramů
cibulka jarní0
lečo sterilované700gramů
mléko400mililitrů
pepř černý mletý1čajová lžička
sádlo0
sůl2čajové lžičky
sůl0
uzenina0
vejce slepičí3kusy
voda0

1. 

brambory 2.5 kilogram  sůl  voda

Brambory uvaříme ve slané vodě ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát).

2. 

cibule 200 gramů  lečo sterilované 700 gramů  uzenina  cibulka jarní

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pro zpestření můžeme použít i jarní cibulku. Přilijeme lečo i s nálevem. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou uzeninu (párky).

3. 

sádlo  mléko 400 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Vepřovým sádlem vymažeme pekáč a bramborovou směs rovnoměrně rozložíme. Mléko, vejce, sůl a pepř dobře rozmícháme a zalijeme bramborovou směs. Propícháme vidličkou, aby se tekutina lépe vsákla.

4. 

Pečeme při 180 °C asi 40 minut, odkryté zapečeme 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit