Zapečené brambory s lečem

Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.
recept,fotorecept,brambory,lečo sterilované,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 2.5 2300 | kilogram kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
cibulka jarní | 0 ?? | kcal | |
lečo sterilované | 700 315 | gramů kcal | |
mléko | 400 192 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
uzenina | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
brambory 2.5 kilogram • sůl • voda
Brambory uvaříme ve slané vodě ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát).

2.
cibule 200 gramů • lečo sterilované 700 gramů • uzenina • cibulka jarní
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pro zpestření můžeme použít i jarní cibulku. Přilijeme lečo i s nálevem. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou uzeninu (párky).

3.
sádlo • mléko 400 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Vepřovým sádlem vymažeme pekáč a bramborovou směs rovnoměrně rozložíme. Mléko, vejce, sůl a pepř dobře rozmícháme a zalijeme bramborovou směs. Propícháme vidličkou, aby se tekutina lépe vsákla.

4.
Pečeme při 180 °C asi 40 minut, odkryté zapečeme 20 minut.

Dobrou chuť!