RECEPTY

Mrkvovo-bramborové sabdží v rajčatové omáčce

Mrkvovo-bramborové sabdží v rajčatové omáčce

Recept na přípravu sabdží (sabji), indické směsi dušené zeleniny, brambor a koření, na cibulovo-rajčatovém základě. Můžeme podávat s rýží, jako hlavní jídlo dne.

recept,fotorecept,mrkev,brambory,rajčata,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
Ananasová omáčka s jogurtem recept-
Citronová rýže recept-
Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept-
Přepuštěné máslo recept-
Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept-
brambory200gramů
cibule červená50gramů
koření kurkuma ¼čajové lžičky
mrkev200gramů
máslo1polévková lžíce
pepř chilli½čajové lžičky
rajčata300gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda150mililitrů
zázvor kořen5gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

cibule červená 50 gramů  česnek 3 stroužky  zázvor kořen 5 gramů

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek, zázvor a oba nastrouháme.

2. 

mrkev 200 gramů  brambory 200 gramů  rajčata 300 gramů

Oloupeme, umyjeme mrkev a brambory. Nakrájíme na tenčí, úzké plátky. Rajčata umyjeme a nakrájíme.

3. 

máslo 1 polévková lžíce  Přepuštěné máslo recept

V pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné máslo ghí) a přidáme cibuli. Chvíli smažíme.

4. 

koření kurkuma  ¼ čajové lžičky  pepř chilli ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky

Přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme provonět, promícháme...

5. 

... přidáme rajčata a 5 minut podusíme. Rajčata rozmačkáme, ...

6. 

sůl himálajská růžová 1 čajová lžička  voda 150 mililitrů

... přidáme mrkev a brambory, osolíme a podlijeme vodou.

7. 

Promícháme a 20 minut dusíme pod pokličkou.

8. Tip na servírování

Citronová rýže recept  Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept  Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept  Ananasová omáčka s jogurtem recept

Zeleninu můžeme podávat nejen s citronovou nebo jinou rýží, ale také s chutnými květákovými pakorami, luštěninami a ochlazující ananasovou raitou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie