Mrkvovo-bramborové sabdží v rajčatové omáčce
Recept na přípravu sabdží (sabji), indické směsi dušené zeleniny, brambor a koření, na cibulovo-rajčatovém základě. Můžeme podávat s rýží, jako hlavní jídlo dne.
recept,fotorecept,mrkev,brambory,rajčata,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Sezónní recepty Asijská kuchyně Sezona - Mrkev Sezona - Rajčata Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
Ananasová omáčka s jogurtem recept | - | ||
Citronová rýže recept | - | ||
Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept | - | ||
Přepuštěné máslo recept | - | ||
Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept | - | ||
brambory | 200 | gramů | |
cibule červená | 50 | gramů | |
koření kurkuma | ¼ | čajové lžičky | |
mrkev | 200 | gramů | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
pepř chilli | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 300 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
voda | 150 | mililitrů | |
zázvor kořen | 5 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
cibule červená 50 gramů • česnek 3 stroužky • zázvor kořen 5 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek, zázvor a oba nastrouháme.
2.
mrkev 200 gramů • brambory 200 gramů • rajčata 300 gramů
Oloupeme, umyjeme mrkev a brambory. Nakrájíme na tenčí, úzké plátky. Rajčata umyjeme a nakrájíme.
3.
máslo 1 polévková lžíce • Přepuštěné máslo recept
V pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné máslo ghí) a přidáme cibuli. Chvíli smažíme.
4.
koření kurkuma ¼ čajové lžičky • pepř chilli ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme provonět, promícháme...
5.
... přidáme rajčata a 5 minut podusíme. Rajčata rozmačkáme, ...
6.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 150 mililitrů
... přidáme mrkev a brambory, osolíme a podlijeme vodou.
7.
Promícháme a 20 minut dusíme pod pokličkou.
8. Tip na servírování
Citronová rýže recept • Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept • Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept • Ananasová omáčka s jogurtem recept
Zeleninu můžeme podávat nejen s citronovou nebo jinou rýží, ale také s chutnými květákovými pakorami, luštěninami a ochlazující ananasovou raitou.
Dobrou chuť!