svetvemne.cz

Mrkvovo-bramborové sabdží v rajčatové omáčce

     

Recept na přípravu sabdží (sabji), indické směsi dušené zeleniny, brambor a koření, na cibulovo-rajčatovém základě. Můžeme podávat s rýží, jako hlavní jídlo dne.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

cibule červená 50 g  česnek 3 stroužky  zázvor kořen 5 g

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek, zázvor a oba nastrouháme.

2. 

mrkev 200 g  brambory 200 g  rajčata 300 g

Oloupeme, umyjeme mrkev a brambory. Nakrájíme na tenčí, úzké plátky. Rajčata umyjeme a nakrájíme.

3. 

máslo 1 PL  Přepuštěné máslo recept

V pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné máslo ghí) a přidáme cibuli. Chvíli smažíme.

4. 

koření kurkuma  ¼ ČL  pepř chilli ½ ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL

Přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme provonět, promícháme...

5. 

... přidáme rajčata a 5 minut podusíme. Rajčata rozmačkáme, ...

6. 

sůl himálajská růžová 1 ČL  voda 150 ml

... přidáme mrkev a brambory, osolíme a podlijeme vodou.

7. 

Promícháme a 20 minut dusíme pod pokličkou.

8. Tip na servírování

Citronová rýže recept  Smažený květák v cizrnovém těstíčku recept  Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem recept  Ananasová omáčka s jogurtem recept

Zeleninu můžeme podávat nejen s citronovou nebo jinou rýží, ale také s chutnými květákovými pakorami, luštěninami a ochlazující ananasovou raitou.

Tip na servírování

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit