svetvemne.cz

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

    

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

čočka červená 125 gramů

Čočku nasypeme do hrnce a propláchneme vodou.

2. 

voda 200 mililitrů  cibule červená 50 gramů  česnek 1 stroužek  zázvor mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky  bobkový list 1 kus  koření kurkuma  ¼ čajové lžičky  pepř chilli ½ čajové lžičky  sůl himálajská růžová ¾ čajové lžičky

Zalijeme vodou, přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a očištěný, nastrouhaný, stroužek česneku. Přisypeme koření a sůl. Uvedeme do varu a 10 minut vaříme. Čočka poměrně rychle změkne. Uvařenou necháme 15 minut zakrytou v hrnci odstát.

3. 

citronová šťáva 1 čajová lžička  mléko kokosové 50 mililitrů  koriandr

Přilijeme citronovou šťávu, kokosové mléko a nasekaný koriandr.

4. 

Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit