Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.
recept,fotorecept,brambory,čočka červená,česnek medvědí,Omáčky a prívarky,Bezmasá jídla
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Karbanátky recept | 0 ?? | kcal | |
Karbanátky z červeného zelí recept | 0 ?? | kcal | |
Kofty z červené řepy recept | 0 ?? | kcal | |
Zelné kofty recept | 0 ?? | kcal | |
brambory | 600 552 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 160 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 15 53 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 600 1326 | mililitrů kcal | |
česnek medvědí | 100 19 | gramů kcal | |
čočka červená | 150 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
brambory 600 gramů • voda 600 mililitrů • čočka červená 150 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přidáme propláchnutou čočku. Přisypeme sůl, pepř a kmín. Uvaříme doměkka.


3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • mouka hladká 15 gramů
Do uvařené omáčky přilijeme mléko s rozmíchanou hladkou moukou. Převaříme a vmícháme medvědí česnek.

4.
Zelné kofty recept • Kofty z červené řepy recept • Karbanátky z červeného zelí recept • Karbanátky recept
Prívarok je velmi chutný se zeleninovými nebo masovými karbanátky.

Dobrou chuť!