RECEPTY

Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.

recept,fotorecept,brambory,čočka červená,česnek medvědí,Omáčky a prívarky,Bezmasá jídla,Sezónní recepty

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Karbanátky recept-
Karbanátky z červeného zelí recept-
Kofty z červené řepy recept-
Zelné kofty recept-
brambory600gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
mouka hladká15gramů
sůl1čajová lžička
voda600mililitrů
česnek medvědí100gramů
čočka červená150gramů

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů  voda 600 mililitrů  čočka červená 150 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přidáme propláchnutou čočku. Přisypeme sůl, pepř a kmín. Uvaříme doměkka.

2. 

česnek medvědí 100 gramů

Medvědí česnek opláchneme a nadrobno nasekáme.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů  mouka hladká 15 gramů

Do uvařené omáčky přilijeme mléko s rozmíchanou hladkou moukou. Převaříme a vmícháme medvědí česnek.

4. 

Zelné kofty recept  Kofty z červené řepy recept  Karbanátky z červeného zelí recept  Karbanátky recept

Prívarok je velmi chutný se zeleninovými nebo masovými karbanátky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie