svetvemne.cz

Smetanový hrachový prívarok

    

Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule400gramů
hrách žlutý půlený sušený500gramů
olej řepkový50mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
voda1200mililitrů
česnek3stroužky

1. 

hrách žlutý půlený sušený 500 gramů  voda 1200 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky

Hrách přebereme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, vodu slejeme a takto hrách několikrát propláchneme. Nakonec přidáme vodu v předepsaném množství, ve které ho vaříme. Přidáme sůl. Vaříme do změknutí, cca 60 minut. Použití sušeného půleného hrachu nám umožňuje vařit prívarok z něj bez předcházejícího několika hodinového namáčení.

2. 

Hrách ve vodě rozmixujeme.

3. 

česnek 3 stroužky

Přidáme očištěný, prolisovaný česnek...

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů

... a smetanu. Převaříme. Prívarok chladnutím tuhne, pokud by sa nám však zdál řídký, můžeme ho zahustit trochou hladké mouky (1 PL), kterou rozmícháme v mléce (50 ml).

5. 

cibule 400 gramů  olej řepkový 50 mililitrů

Cibuli očistíme, nakrájíme na měsíčky a rozebereme. Osmahneme.

6. 

Osmaženou cibuli podáváme s prívarkem a chlebem. Podle chuti můžeme podávat i s lehce opečenou šunkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit