Smetanový hrachový prívarok
Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 400 | gramů | |
hrách žlutý půlený sušený | 500 | gramů | |
olej řepkový | 50 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1200 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 500 gramů • voda 1200 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky
Hrách přebereme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, vodu slejeme a takto hrách několikrát propláchneme. Nakonec přidáme vodu v předepsaném množství, ve které ho vaříme. Přidáme sůl. Vaříme do změknutí, cca 60 minut. Použití sušeného půleného hrachu nám umožňuje vařit prívarok z něj bez předcházejícího několika hodinového namáčení.
2.
Hrách ve vodě rozmixujeme.
4.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů
... a smetanu. Převaříme. Prívarok chladnutím tuhne, pokud by sa nám však zdál řídký, můžeme ho zahustit trochou hladké mouky (1 PL), kterou rozmícháme v mléce (50 ml).
5.
cibule 400 gramů • olej řepkový 50 mililitrů
Cibuli očistíme, nakrájíme na měsíčky a rozebereme. Osmahneme.
6.
Osmaženou cibuli podáváme s prívarkem a chlebem. Podle chuti můžeme podávat i s lehce opečenou šunkou.
Dobrou chuť!