svetvemne.cz

Smetanový hrachový prívarok

     

Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule400gramů
Hrách žlutý půlený sušený500gramů
Olej řepkový50mililitrů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda1200mililitrů
Česnek3stroužky

1. 

hrách žlutý půlený sušený 500 g  voda 1200 ml  sůl 1.5 ČL

Hrách přebereme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, vodu slejeme a takto hrách několikrát propláchneme. Nakonec přidáme vodu v předepsaném množství, ve které ho vaříme. Přidáme sůl. Vaříme do změknutí, cca 60 minut. Použití sušeného půleného hrachu nám umožňuje vařit prívarok z něj bez předcházejícího několika hodinového namáčení.

2. 

Hrách ve vodě rozmixujeme.

3. 

česnek 3 stroužky

Přidáme očištěný, prolisovaný česnek...

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 ml

... a smetanu. Převaříme. Prívarok chladnutím tuhne, pokud by sa nám však zdál řídký, můžeme ho zahustit trochou hladké mouky (1 PL), kterou rozmícháme v mléce (50 ml).

5. 

cibule 400 g  olej řepkový 50 ml

Cibuli očistíme, nakrájíme na měsíčky a rozebereme. Osmahneme.

6. 

Osmaženou cibuli podáváme s prívarkem a chlebem. Podle chuti můžeme podávat i s lehce opečenou šunkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit