Hrachový prívarok s medvědím česnekem
Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,česnek medvědí,Omáčky a prívarky,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky Vegetariánské recepty Veganské recepty Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Medvědí česnek
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 60 | gramů | |
hrách žlutý půlený sušený | 250 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 750 | mililitrů | |
česnek | 1 | stroužek | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 250 gramů • voda 750 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Hrách přebereme, propláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a asi za 45 minut uvaříme pod pokličkou. Uvařený hrách odkryjeme a ještě chvíli vaříme, aby se přiměřeně odpařila voda.
3.
... a nasekáme v kuchyňském sekáčku najemno.
4.
olej olivový 3 polévkové lžíce • cibule červená 60 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
5.
česnek 1 stroužek • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky
Přidáme prolisovaný stroužek česneku a koření. Po chvilce co koření zavoní, ...
6.
... přidáme hrách a medvědí česnek.
7.
Promícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.
8.
Můžeme podávat.
Dobrou chuť!