Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,česnek medvědí,Omáčky a prívarky,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,,Bezlaktózové,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky › Vegetariánské recepty › Veganské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezona - Medvědí česnek ›Ingredience
Ingredience
cibule červená | 60 24 | gramů kcal | |
hrách žlutý půlený sušený | 250 ?? | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
olej olivový | 3 396 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 750 1658 | mililitrů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal | |
česnek medvědí | 100 19 | gramů kcal |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 250 gramů • voda 750 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
Hrách přebereme, propláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a asi za 45 minut uvaříme pod pokličkou. Uvařený hrách odkryjeme a ještě chvíli vaříme, aby se přiměřeně odpařila voda.


3.
... a nasekáme v kuchyňském sekáčku najemno.

4.
olej olivový 3 polévkové lžíce • cibule červená 60 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5.
česnek 1 stroužek • kmín drcený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky
Přidáme prolisovaný stroužek česneku a koření. Po chvilce co koření zavoní, ...

6.
... přidáme hrách a medvědí česnek.

7.
Promícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.

8.
Můžeme podávat.

Dobrou chuť!