svetvemne.cz

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

    

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule červená60gramů
hrách žlutý půlený sušený250gramů
kmín drcený½čajové lžičky
koření kurkuma ½čajové lžičky
olej olivový3polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
voda750mililitrů
česnek1stroužek
česnek medvědí100gramů

1. 

hrách žlutý půlený sušený 250 gramů  voda 750 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

Hrách přebereme, propláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a asi za 45 minut uvaříme pod pokličkou. Uvařený hrách odkryjeme a ještě chvíli vaříme, aby se přiměřeně odpařila voda.

2. 

česnek medvědí 100 gramů

Medvědí česnek opláchneme, nakrájíme ...

3. 

... a nasekáme v kuchyňském sekáčku najemno.

4. 

olej olivový 3 polévkové lžíce  cibule červená 60 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

česnek 1 stroužek  kmín drcený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky

Přidáme prolisovaný stroužek česneku a koření. Po chvilce co koření zavoní, ...

6. 

... přidáme hrách a medvědí česnek.

7. 

Promícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.

8. 

Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit