svetvemne.cz

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

     

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule červená60gramů
Hrách žlutý půlený sušený250gramů
Kmín drcený½čajové lžičky
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Olej olivový3polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Sůl½čajové lžičky
Voda750mililitrů
Česnek1stroužek
Česnek medvědí100gramů

1. 

hrách žlutý půlený sušený 250 g  voda 750 ml  sůl ½ ČL

Hrách přebereme, propláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a asi za 45 minut uvaříme pod pokličkou. Uvařený hrách odkryjeme a ještě chvíli vaříme, aby se přiměřeně odpařila voda.

2. 

česnek medvědí 100 g

Medvědí česnek opláchneme, nakrájíme ...

3. 

... a nasekáme v kuchyňském sekáčku najemno.

4. 

olej olivový 3 PL  cibule červená 60 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

česnek 1 stroužek  kmín drcený ½ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  koření kurkuma  ½ ČL

Přidáme prolisovaný stroužek česneku a koření. Po chvilce co koření zavoní, ...

6. 

... přidáme hrách a medvědí česnek.

7. 

Promícháme a za stálého míchání necháme přejít varem.

8. 

Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit