RECEPTY

Karamelový dort

Karamelový dort

Tak jemný, tak sladký, tak famózní dort s chutí toffifee! Vyzkoušejte a zjistíte, že i na malé porci si skvěle pochutnáte!

recept,fotorecept,cukr moučkový,cukr moučkový,čokoláda,čokoláda,cukr krystalový,cukr krystalový,bílá čokoláda ,bílá čokoláda ,čokoláda 85%,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )4polévkové lžíce
bílá čokoláda 220gramů
cukr krystalový140gramů
cukr moučkový140gramů
kakao - prášek60gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká-
mouka hladká60gramů
máslo20gramů
máslo-
ořechy lískové-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)50mililitrů
smetana ke šlehání (40 % tuku)130mililitrů
vaječný bílek8
vaječný žloutek8
čokoláda50gramů
čokoláda 85%60gramů

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

cukr moučkový 70 gramů

Přidáme cukr...

3. 

mouka hladká 20 gramů  kakao - prášek 20 gramů

... mouku a kakao.

4. 

čokoláda 25 gramů  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 2 polévkové lžíce

Nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu a zakysanou smetanu. Vše spolu promícháme.

5. 

máslo  mouka hladká

Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

6. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

7. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 70 gramů  mouka hladká 40 gramů  kakao - prášek 40 gramů  čokoláda 25 gramů  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 2 polévkové lžíce

Ze stejného množství ingrediencí a stejným postupem upečeme druhý korpus.

8. 

vaječný žloutek 8 ks

Žloutky vyšleháme do pěny.

9. 

cukr krystalový 70 gramů

Cukr rozpustíme a vytvoříme karamel.

10. 

mléko 100 mililitrů

Do karamelu přidáme mléko a karamel v něm rozpustíme. Přidáme žloutky a vaříme, dokud nám kaše nezačne houstnout. Hrnec z ohřevu odstavíme a dále mícháme, dokud krém nebude dostatečně hustý. Pokud se nám zdá, že krém nehoustne, vrátíme zpět na oheň a krátce povaříme.

11. 

bílá čokoláda  120 gramů  smetana ke šlehání (40 % tuku) 50 mililitrů

Po odstavení necháme v krému roztát čokoládu a po úplném vychlazení přimícháme smetanu. Vše spolu prošleháme.

12. 

Krém rozetřeme na upečený a vychlazený korpus a přikryjeme druhým korpusem.

13. 

cukr krystalový 70 gramů  smetana ke šlehání (40 % tuku) 80 mililitrů

Cukr pomalu zahřejeme a vytvoříme karamel. Přidáme smetanu a karamel v ní rozpustíme.

14. 

máslo 20 gramů

Polevu odstavíme a přidáme do ní máslo.

15. 

bílá čokoláda  100 gramů

Nakonec přimícháme bílou čokoládu, která se v polevě rozpustí.

16. 

Karamelovou polevu vylijeme na dort a uhladíme.

17. 

čokoláda 85% 60 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů  ořechy lískové

Čokoládu rozpustíme ve smetaně, necháme mírně vychladnout a vylijeme na střed dortu. Ozdobíme opraženými lískovými ořechy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie