svetvemne.cz

Čokoládovomakový dort

    

Sladký malý dort, z něhož bude každému stačit kousek. Pokud se vám zdá malý, stačí ingredience zdvojnásobit a použít na pečení větší dortovou formu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
bílá čokoláda 100gramů
džem jahodový2polévkové lžíce
med60gramů
mouka hladká50gramů
mouka polohrubá-
mák mletý50gramů
máslo100gramů
máslo-
pistácie15gramů
rum2polévkové lžíce
skořice mletá½čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)3polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)20mililitrů
sůl1špetka
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
čokoláda100gramů

1. 

mouka hladká 50 gramů  mák mletý 50 gramů  čokoláda 100 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 3 polévkové lžíce

Mouku smícháme s mákem. Čokoládu rozpustíme se smetanou v parní lázni a necháme vychladnout.

2. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

med 60 gramů  máslo 100 gramů

V misce vyšleháme med a máslo.

4. 

vaječný žloutek 3 kusy

Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny.

5. 

rum 2 polévkové lžíce  skořice mletá ½ čajové lžičky

Do žloutkové masy přidáme rum, skořici, čokoládu...

6. 

... a opět vyšleháme.

7. 

Přisypeme a dobře rozmícháme mouku s mákem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

8. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vložíme do malé dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Formou ťukneme o stůl a na stole roztočíme, aby se těsto rovnoměrně rozložilo. Pečeme při 160 °C asi 30 minut. Dort je upečený tehdy, pokud do něj zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.

9. 

džem jahodový 2 polévkové lžíce

Na mírně vychladlý dort dáme džem, ...

10. 

... rozetřeme a necháme dort úplně vychladnout.

11. 

pistácie 15 gramů

Pistácie nasekáme.

12. 

bílá čokoláda  100 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 20 mililitrů

V parní lázni rozpustíme čokoládu ve smetaně.

13. 

Polevu naneseme na okraj dortu...

14. 

... pak ji na celý dort vylijeme a dle potřeby jemně rozetřeme.

15. 

Posypeme pistáciemi a necháme ztuhnout v chladu.

16. 

Nakrájíme na porce...

17. 

... a můžeme nabízet.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit