Dvoubarevný dort

Fantastický recept na dort z kakaového korpusu a krému z bílé čokolády a tvarohu.
recept,fotorecept,bílá čokoláda ,kakao - prášek,tvaroh měkký,Dorty
Dorty
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
172 g
Energie porce
491 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
vysoká
Kategorie
Dorty ›Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | 250 1348 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 7.5 6 | gram kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
olej řepkový | 50 450 | mililitrů kcal | |
povidla dle vlastního výběru | 120 240 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
tvaroh měkký | 500 595 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
želatina plátková | 15 54 | gramů kcal |
Recept
1.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • bílá čokoláda 250 gramů
V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Necháme vychladnout.



4.
mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 7.5 gram • olej řepkový 50 mililitrů
Postupně přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a trochou oleje. Pokud je těsto příliš husté, přimícháme část připraveného sněhu.


6.
Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky vymažeme máslem. Do formy rovnoměrně vylijeme těsto na korpus a trochu zatřeseme, aby se uvolnily bublinky.

7.
Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.



10.
Následně ji rychle vmícháme do připraveného krému.

11.
Vychladnutý korpus prořízneme na dva přibližně stejné pláty.

12.
povidla dle vlastního výběru 60 gramů
Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme kyselou marmeládou.

13.
Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu krému.

14.
povidla dle vlastního výběru 60 gramů
Na krém položíme druhou část korpusu a také potřeme marmeládou.

15.
Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme a spolu necháme v chladu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

16.
Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Dobrou chuť!