RECEPTY

Dvoubarevný dort

Dvoubarevný dort

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Fantastický recept na dort z kakaového korpusu a krému z bílé čokolády a tvarohu.

recept,fotorecept,bílá čokoláda ,kakao - prášek,tvaroh měkký,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Hmotnost porce

172 g

Energie porce

491 kcal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda

250

1348

gramů

kcal

cukr krystalový

150

603

gramů

kcal

kakao - prášek

2

62

polévkové lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

7.5

6

gram

kcal

mouka polohrubá

150

534

gramů

kcal

olej řepkový

50

450

mililitrů

kcal

povidla dle vlastního výběru

120

240

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

500

1555

mililitrů

kcal

tvaroh měkký

500

595

gramů

kcal

vaječný bílek

6

101

kcal

vaječný žloutek

6

342

kcal

želatina plátková

15

54

gramů

kcal

 

Recept

1. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  bílá čokoláda  250 gramů

V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Necháme vychladnout.

V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní...

2. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

3. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 150 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

4. 

mouka polohrubá 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7.5 gram  olej řepkový 50 mililitrů

Postupně přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a trochou oleje. Pokud je těsto příliš husté, přimícháme část připraveného sněhu.

Postupně přimícháme prosátou mouku s...

5. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Přimícháme kakaový prášek a připravený sníh z bílků.

Přimícháme kakaový prášek a připravený...

6. 

Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky vymažeme máslem. Do formy rovnoměrně vylijeme těsto na korpus a trochu zatřeseme, aby se uvolnily bublinky.

Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky...

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.

Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C....

8. 

tvaroh měkký 500 gramů

Do vychladlé smetany s čokoládou přimícháme metličkou tvaroh.

Do vychladlé smetany s čokoládou přimícháme...

9. 

želatina plátková 15 gramů

V trošce vody si rozpustíme na mírném ohřevu plátky želatiny.

V trošce vody si rozpustíme na mírném ohřevu...

10. 

Následně ji rychle vmícháme do připraveného krému.

Následně ji rychle vmícháme do připraveného...

11. 

Vychladnutý korpus prořízneme na dva přibližně stejné pláty.

Vychladnutý korpus prořízneme na dva...

12. 

povidla dle vlastního výběru 60 gramů

Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme kyselou marmeládou.

Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme...

13. 

Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu krému.

Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu...

14. 

povidla dle vlastního výběru 60 gramů

Na krém položíme druhou část korpusu a také potřeme marmeládou.

Na krém položíme druhou část korpusu a také...

15. 

Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme a spolu necháme v chladu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme...

16. 

Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit