RECEPTY

Dvoubarevný dort

Dvoubarevný dort

Fantastický recept na dort z kakaového korpusu a krému z bílé čokolády a tvarohu.

recept,fotorecept,bílá čokoláda ,kakao - prášek,tvaroh měkký,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda 250gramů
cukr krystalový150gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva7.5gram
mouka polohrubá150gramů
olej řepkový50mililitrů
povidla dle vlastního výběru120gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
tvaroh měkký500gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
želatina plátková15gramů

 

Recept

1. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  bílá čokoláda  250 gramů

V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Necháme vychladnout.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 150 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

4. 

mouka polohrubá 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7.5 gram  olej řepkový 50 mililitrů

Postupně přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a trochou oleje. Pokud je těsto příliš husté, přimícháme část připraveného sněhu.

5. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Přimícháme kakaový prášek a připravený sníh z bílků.

6. 

Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky vymažeme máslem. Do formy rovnoměrně vylijeme těsto na korpus a trochu zatřeseme, aby se uvolnily bublinky.

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.

8. 

tvaroh měkký 500 gramů

Do vychladlé smetany s čokoládou přimícháme metličkou tvaroh.

9. 

želatina plátková 15 gramů

V trošce vody si rozpustíme na mírném ohřevu plátky želatiny.

10. 

Následně ji rychle vmícháme do připraveného krému.

11. 

Vychladnutý korpus prořízneme na dva přibližně stejné pláty.

12. 

povidla dle vlastního výběru 60 gramů

Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme kyselou marmeládou.

13. 

Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu krému.

14. 

povidla dle vlastního výběru 60 gramů

Na krém položíme druhou část korpusu a také potřeme marmeládou.

15. 

Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme a spolu necháme v chladu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

16. 

Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie