svetvemne.cz

Dvoubarevný dort

     

Fantastický recept na dort z kakaového korpusu a krému z bílé čokolády a tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  bílá čokoláda  250 g

V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Necháme vychladnout.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 150 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

4. 

mouka polohrubá 150 g  kypřicí prášek do pečiva 7.5 g  olej řepkový 50 ml

Postupně přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a trochou oleje. Pokud je těsto příliš husté, přimícháme část připraveného sněhu.

5. 

kakao - prášek 2 PL

Přimícháme kakaový prášek a připravený sníh z bílků.

6. 

Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky vymažeme máslem. Do formy rovnoměrně vylijeme těsto na korpus a trochu zatřeseme, aby se uvolnily bublinky.

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.

8. 

tvaroh měkký 500 g

Do vychladlé smetany s čokoládou přimícháme metličkou tvaroh.

9. 

želatina plátková 15 g

V trošce vody si rozpustíme na mírném ohřevu plátky želatiny.

10. 

Následně ji rychle vmícháme do připraveného krému.

11. 

Vychladnutý korpus prořízneme na dva přibližně stejné pláty.

12. 

povidla dle vlastního výběru 60 g

Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme kyselou marmeládou.

13. 

Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu krému.

14. 

povidla dle vlastního výběru 60 g

Na krém položíme druhou část korpusu a také potřeme marmeládou.

15. 

Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme a spolu necháme v chladu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

16. 

Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit