Šlehačkový dort s nektarinkami
![Šlehačkový dort s nektarinkami](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000444/img_cs_4x3/slehackovy-dort-s-nektarinkami_00180.jpg)
Slavnostní letní dort ze sezónního ovoce.
recept,fotorecept,kakao - prášek,nektarinky,nektarinky,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty,Sezónní recepty
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 250 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
kakao - prášek | 60 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mandlové lupínky | 20 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
máslo | - | ||
nektarinky | 500 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 10 | ||
škrob kukuřičný | 50 | gramů | |
želatinový ztužovač | 50 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 170 gramů • cukr vanilkový 8 gramů
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1858.jpg)
2.
mouka polohrubá 80 gramů • škrob kukuřičný 50 gramů • kakao - prášek 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Do druhé misky si navážíme mouku, škrobovou moučku, přidáme kakao a prášek do pečiva. Tuto směs zamícháme do žloutkové směsi.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1856.jpg)
3.
vaječný bílek 6 ks • máslo • mouka hladká
Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 175 °C cca 25 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1860.jpg)
4. Příprava krému
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 80 gramů • mléko 250 mililitrů
Krém si připravíme během pečení korpusu. Žloutky utřeme s cukrem. Mléko trošku zahřejeme a přimícháme do utřených vajec.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1861.jpg)
5.
želatinový ztužovač 50 gramů
Směs vyšleháme v horké vodní lázni. Vyndáme z lázně a do krému přidáme želatinový ztužovač.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1865.jpg)
6.
nektarinky 300 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů
Do krému přidáme rozmixované ovoce a vyšlehanou smetanu na šlehání.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1862.jpg)
7.
Krém pořádně ale jemně promícháme, dáme na 20 minut do chladu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1866.jpg)
8.
Upečený piškotový korpus necháme hodinu odležet. Dlouhým pilkovým nožem ho vodorovně rozřízneme na dvě části. Spodní část natřeme částí krému, zakryjeme vrchní částí.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1868.jpg)
9.
mandlové lupínky 20 gramů • nektarinky 200 gramů
Zbytek krému naneseme na celý dort, zarovnáme, ozdobíme ovocem. Dort posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky. Dort uložíme na 12 hodin do ledničky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000444/small/IMG_1872.jpg)
Dobrou chuť!