Šlehačkový dort s nektarinkami

Slavnostní letní dort ze sezónního ovoce.
recept,fotorecept,kakao - prášek,nektarinky,nektarinky,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 250 970 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 8 29 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 60 184 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mandlové lupínky | 20 125 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 80 285 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
nektarinky | 500 180 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 1244 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 10 570 | kcal | |
škrob kukuřičný | 50 181 | gramů kcal | |
želatinový ztužovač | 50 ?? | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 170 gramů • cukr vanilkový 8 gramů
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.

2.
mouka polohrubá 80 gramů • škrob kukuřičný 50 gramů • kakao - prášek 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Do druhé misky si navážíme mouku, škrobovou moučku, přidáme kakao a prášek do pečiva. Tuto směs zamícháme do žloutkové směsi.

3.
vaječný bílek 6 ks • máslo • mouka hladká
Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 175 °C cca 25 minut.

4. Příprava krému
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 80 gramů • mléko 250 mililitrů
Krém si připravíme během pečení korpusu. Žloutky utřeme s cukrem. Mléko trošku zahřejeme a přimícháme do utřených vajec.

5.
želatinový ztužovač 50 gramů
Směs vyšleháme v horké vodní lázni. Vyndáme z lázně a do krému přidáme želatinový ztužovač.

6.
nektarinky 300 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů
Do krému přidáme rozmixované ovoce a vyšlehanou smetanu na šlehání.

7.
Krém pořádně ale jemně promícháme, dáme na 20 minut do chladu.

8.
Upečený piškotový korpus necháme hodinu odležet. Dlouhým pilkovým nožem ho vodorovně rozřízneme na dvě části. Spodní část natřeme částí krému, zakryjeme vrchní částí.

9.
mandlové lupínky 20 gramů • nektarinky 200 gramů
Zbytek krému naneseme na celý dort, zarovnáme, ozdobíme ovocem. Dort posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky. Dort uložíme na 12 hodin do ledničky.

Dobrou chuť!